אוזני המן שתאכלו כל השנה😊

בואו נדבר רגע על אוזני המן


(אוזניים? של המן???
לא מעורר תאבון נכון )

אז בואו פשוט נקרא להם
בשמם המפתה:
בצק פריך עשיר בחמאה
במליות מגוונות..

תודו שעכשיו מתחשק לכם יותר
אז המתכון הזה אומנם נכתב
שנייה לפני פורים ,
אבל לחלוטין מתאים לכל השנה !
(אפשר גם לשנות צורה נניח
לדיסקיות עגולות ולעשות מעין
עוגיות סנדויץ' משובחות
ואז זה בהחלט מתאים לכל השנה..
אוזני המן הללו לא קלאסים:
(קצת כמוני)

הבצק הוא בצק פריך שקדים
וקקאו עשיר בחמאה,
והמלית מעודנת של גנאש סמיך
של שוקולד חלב וחלווה (שאפשר
בלי לגלות לאף אחד להחליף
בנוטלה אם אתם ממש לחוצים בזמן)
עם טופינג של פקאן מקורמל.
פשוט טרוף בפה!
וזה יחסית פשוט להכנה.


אז למתכון :
תחילה ממליצה להכין את הבצק
הפריך ולתת לו לנוח מעט אפשרי
שחצי שעה במקרר יספיקו לחמאה
שבבצק להתקשות אם כי מומלץ לתת 
לבצק לנוח כמה שצריך עד שהוא קר
ונח לעבודה ..

.לבצק פריך שקדים קקאו:
200 גרם קמח מנופה
100 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר
20 גרם קקאו
40 גרם שקדים טחונים
(נמכר בחנויות מתמחות או בכל המרכולים)
1 ביצה (גודל M או L)
1 גרם מלח

ההכנה:
במיקסר עם בלון הקצפה ( או מעבד מזון) ניצור קרם חמאה מ: חמאה(קרה) ,ביצה ואבקת הסוכר .
לאחר איחוד ראשוני קצר (שבו נשים לב שהחמאה לא הופכת להיות ממש קרם זאת אומרת לא מאבדת את גופה בכל התהליך)
נשלב פנימה קקאו, מלח ואבקת שקדים
 ונמשיך לעבד עד איחוד.
נוסיף את הקמח בבת אחת ונערבל רק עד איחוד ראשוני (בשלב הזה חשוב מאוד לא לעבד את הקמח יתר על המידה היות ועיבוד ייתר של הקמח משמע פיתוח רשת הגלוטן שלו, מה שבעצם יפגע לנו בפריכות הבצק לאחר האפייה)
נסיים איחוד בידיים ,(לרוב נקבל בשלב הזה פירורים לחים שניתן להדק בעזרת היד)
נעטוף היטב את הבצק לבל יתייבש ונשלח אותו להצטננות קלה במקרר להמשך עבודה.

לאחר כ-60 דקות שהבצק נח מעט והחמאה שבו התקשתה, נרדד את הבצק לכ 0.5 ס"מ .
נקרוץ מהבצק עיגולים בגודל הרצוי 
ונזלף באמצע מלית שהכנו מספר שעות
מראש (מתכון למלית בהמשך)
ונקפל בשולי העיגולים לקבלת
'משולשים' שנהדק סביב המלית.

  לאחר קיפול הבצק נשלח את הבצק להקפאה לכ 20 דקות עד האפייה
 (חשוב שיהיה ממש קפוא בשלב הזה
אז אם צריך יותר מ20 דקות יש לתת לו 
עוד זמן עד שקפוא לחלוטין).
במקביל נחמם תנור ל-180 -מעלות ורק כאשר אוזני המן שלנו קפואים לחלוטין
( מה שנותן לנו אופציה לוותר על משקולת באפייה ,דבר האופייני לבצק פריך)
נאפה אותם כ10-15 דקות .

(טיפ חשוב מאוד ! במידה ורוצים
לשמור על צורת הבצק באפייה
במיוחד שבמתכון הזה אני שמה
פחות מלית מאוזן המן רגיל וזה
רק בשביל לשמור עוד מקום 
לאותו קרם גנאש שנזלף גם אחרי
האפייה קצת ממנו וכך בעצם 
נהנה מאותו קרם גם כשהוא 
עסיסי ולא רק בגרסה היבשה 
יותר שלו שעברה אפייה . 

אי לכך , אני ממליצה
לעשות פעולה של 'ייבוש' לבצק
בתנור וזה יקרה על ידי זה שתפתחו 
ארובה קטנה (כ2-3 סמ) 
בדלת התנור במהלך כל
האפייה (במידה ובחרתם לעשות
כך, תוכלו להעלות את חום התנור אפילו
ל200 מעלות היות וחלק מהחום יוצא
מאותה ארובה. כמובן שצריך להכיר
את התנור שלכם לפני שתעשו זאת)
ונוציא להצטננות.

 
לסיום כמובן, שלא יחסרו קלוריות חלילה 
טופינג של שברי פקאן מקורמל
שגם כאן ניתן להחליף בכל אגוז.


למלית גנאש שוקולד חלב וחלבה:
כאמור גם את המלית מומלץ להכין 
מספר שעות או אפילו יום קודם לתת לה  להתייצב היא צריכה להיות סמיכה כמו 
ממרח בשלב האפייה. 

קחו בחשבון שאם אתם מתעצלים אפשר 
בקלות להחליף את הגנאש בנוטלה
 וכמובן להוסיף חלבה בכל מקרה .
הבצק דרך אגב, בכוונה תחילה
לא מאוד מתוק  כך שניתן
לתת טיפה יותר מתיקות במלית.
ולכן גם נוטלה בשילוב ממרח חלבה
(איכותי בלבד!!) יעשה את העבודה !

 משפט קצר על ממרח החלבה,
תרכשו כזה שמכיל אחוז גבוה של
טחינה גולמית ומעט סילאן עם כמה
שפחות חומרים אחרים זה הסוד לטעם
משגע של חלבה אמיתית.
אפשר כמובן להוסיף למלית גם
פירורים של חלבה(הכוונה לחטיף חלבה)
ואפשר בכלל להחליף או להשמיט 
כרצונכם ולהשאיר את טעם השוקולד
כטעם הדומיננטי או פשוט להחליף
את ממרח החלבה במחית אגוזים
כלשהיא נניח פיסטוק או נוגט.
אני אישית מטורפת על השילוב הזה
וממליצה גם לכם(וכן זה גם בריא )

אז לגנאש שלנו : 

נחמם בקלחת (או בקערה במיקרוגל)
250 מל שמנת להקצפה
ונכין בקערה 350 גרם שוקולד
חלב איכותי(עדיף כזה שנמכר במשקל
בחנויות מתמחות ויש בו מספיק מוצקי
קקאו שיחזיקו לנו את המסה)
לאחר שנגיע לסף רתיחה עם השמנת
ניצוק אותה על גבי השוקולד בקערה
ונטרוף היטב.
נוסיף ממרח חלבה לפי טעם אישי 
(לרוב מספר כפות יעשו את הטעם אפשר להתחיל מ2 כפות נניח וכן הלאה )
מי שרוצה להוריד עוד קצת במתיקות
הגנאש(שכאמור מיועד לבצק לא
מאוד מתוק) ניתן להוסיף מעט קפה
או פשוט להחליף חלק מהשוקולד
בשוקולד מריר .
(מזכירה שוב שלאחר הכנת הגנאש ניתן
לו להתמצק בקרור לקבלת המרקם הרצוי. 
לרוב תוך כשעה עד מספר שעות יש
 התקשות נראית לעין )


מקווה שנהנתם מהמתכון
אני כמו תמיד נהנת לשתף
איתכם ומזמינה אתכם לעקוב
אחריי (במידה ואתם לא )
ברשתות החברתיות ולהצטרף
לכ100 אלף העוקבים האהובים
שלי ולשאול אותי שם כל שאלה-
זמינה בהודעות.  (מצרפת קישורים
בסוף המלל כאן למטה)
נשיקות אהובים, תיהיו טובים ❤

הישארו מעודכנים -

חפשו אותי בפייסבוק:(אם מופיעה לכם הערה שעברתי את מכסת החברים המותרת,תוכלו לעשות לי עוקב בפייסבוק על מנת לקבל עדכונים שוטפים ) https://www.facebook.com/rachely051


ובאינסטגרם:https://www.instagram.com/rachelivernir//




ובדף הפייסבוק שלי : :https://www.facebook.com/pages/%D7%A1%D7%93%D7%A0%D7%90%D7%95%D7%AA-%D7%A4%D7%98%D7%99%D7%A1%D7%A8%D7%99-%D7%91%D7%95%D7%98%D7%99%D7%A7-%D7%A4%D7%98%D7%99%D7%A1%D7%A8%D7%99%D7%A8%D7%97%D7%9C%D7%99-%D7%95%D7%A8-%D7%A0%D7%99%D7%A8/786032961460104?ref=aymt_homepage_panel



תגובות