צלי בקר חגיגי ביין ועוד מטעמים .


(צלי בקר ביין (של אמא)
(🙄רך כמו חמאה (כשר למהדרין
ומפוצץ טעמים כך שקשה 
 להפסיק לאכול אותו! 







כל שנה בחג הפסח ,
הדבר הראשון שמקבל את פניי
כשאני מגיעה לבית של אמא,
זה הריח המטורף של הצלי הזה!
והשנה החלטתי לשתף גם אתכם
במתכון לצלי הבשר הכי טעים שאכלתי!
(ואכלתי )
בזכות טכניקת ההכנה שלו,
הבשר רך בטרוף וכלכך מלא
בטעמים שבאמת קשה להפסיק
לאכול אותו!

אז יאלה בואו נתחיל ❤

:תחילה משפט טכני על הכנת המתכון

ההכנה מורכבת מ4 שלבים,
שלב ראשון יהיה סגירת נתח הבשר
בשמן בסיר עם תחתית עבה.



שלב שני יהיה בישול הנתח מספר
שעות (3-4) יחד עם שלל ירקות
ומרכיבים נוספים ובעצם על ידי
כך גם אנחנו מבשלים את הבשר
3/4 מהבישול שנתח כזה צריך..
וגם יוצרים ציר בקר וירקות משובח.



השלב השלישי יהיה להקפיא את הנתח בשלמותו לכחצי שעה (שאז הרבה
יותר נח לפרוס אות בצורה יפה)
השלב הרביעי להשתמש בנוזל
הקודם שלנו מסונן (ציר הבקר שלנו)
ולהוסיף לו יין ועוד דברים טובים
לשלב הבישול האחרון שלו
שהוא כשעה נוספת .


זה מה שנצטרך למתכון :
ראשית כל מן הסתם נצטרך נתח
צלי בשר טרי ומשובח (מספר 5)

לצורך הציר הראשוני שלנו נצטרך: 
*צרור מכל עשב תיבול שיש לכם בבית!
(כל המרבה זה משובח!! אני אישית
השתמשתי בכוסברה, נענע, פטרוזליה
(סלרי טימין ושמיר
ירקות שורש לפי טעמכם*
אני השתמשתי בגזרים וסלרי)
(כולל השורש
ראש שום כתוש*
3 בצלים גדולים*
חופן פטריות שמפניון טריות*
 פלפלים חריפים 2 *
חופן עלי דפנה*
4 עגבניות טחונות עם הקליפה*
חצי כוס סויה איכותית*
חצי כוס סילאן*
מלח מעט פלפל מעט כמון*
ומעט ראס אל חנות
מים עד כיסוי*
טרם הכנת הציר נסגור את הבשר
על ידי כך שנטגן אותו בסיר עם
תחתית עבה ושמן רותח כך
שיקבל צריבה יפה מכל צד.
אני טיגנתי את הבשל בסיר)
הבישול של הציר . פשוט 'פינתי'
 מקום בסיר הירקות לצריבת הבשר
הכנת הציר:
.חותכים גס את כל הירקות
מניחים את כל מרכיבי הציר והבשר
בסיר עמוק וממתינים לרתיחה
מייד לאחר מכן מנמיכים לאש בינונית
ומכסים למספר שעות (3-4
לאחר מספר שעות מוציאים את
נתח הבשר מהנוזל, עוטפים היטב
ומקפיאים לכחצי שעה שניתן יהיה
לפרוס אותו בצורה אחידה ומזמינה.
(את הנוזל מסננים להמשך הבישול.
אם הוא מאוד נוזלי אפשר בזמן שהבשר
במקפיא לצמצם את הציר עד כדי רוטב)
השלב הבא יהיה להכין מרכיבים לרוטב
הסופי שבו נבשל את השלב האחרון של הבשר וכמובן איתו נגיש בסופו של דבר.

המצרכים לרוטב הסופי
* חבילות ערמונים פרוסים 
*סלסלת פטריות שמפניון
טריות פרוסות גס
*3-4  בצלים פרוסים גס
* 1 ראש של שום פרוס
*2 פלפלים חריפים חתוכים גס
*2 כוסות יין אדום איכותי (אני אישית
אוהבת אותו מתוק אפשרי גם חצי יבש)
*רבע כוס סויה איכותית
*חצי כוס סילאן
*3 עגבניות מרוסקות
*חופן של עשבי תיבול האהובים עליכם,
רצוי קצוץ דק דק וזה רק לקישוט
ורעננות נוספת בעת הגשת המנה.
*מלח. פלפל. כמון. ראס אל חנות
וקורט סוכר (ממליצה לתבל מעט
מכל דבר ולתקן טעמים לפי הצורך )

ההכנה של הרוטב הסופי:
בסיר רחב נטגן את הבצל ,ונוסיף
פטריות ערמונים ופלפל חריף,
לאחר דקה נוסיף את השום וניצוק
פנימה את הציר המסונן שלנו יחד
עם היין, הסוייה, העגבניות והסילאן
ונערבב. נתבל את הרוטב ונטעם
(קחו בחשבון שהיין ברוטב מתבשל
ולכן האלכוהול מתנדף ונשאר רק
טעם הפרי(הענבים) אז נסו להתעלם
מטעם האלכוהול כשאתם טועמים
ולהתייחס יותר למליחות וטעמים
נוספים אם חסרים.
בסופו של דבר התוצאה צריכה
להיות גם מלוחה גם חמוצה גם
מתוקה וגם חריפה שילוב טעמים
שהפה פשוט לא יכול להפסיק לאכול!
בשלב הזה אם טרם פרסתם את
הבשר שהקפאנו זה הזמן,
ומייד מניחים את פרוסות הבשר
ברוטב שהכנו ומבשלים באש בינונית
כשעה נוספת עד שהבשר רך והרוטב
עדיין לא מאוד סמיך אבל כן מצומצם
מעט מלא בטעמים.





בהגשה נניח את פרוסות הבשר עם
הפטריות הבצל והערמונים וכמובן
לא מעט רוטב שייתן טעם.
ומלמעלה נעטר בעשבי התיבול
שהכנו מראש קצוץ דק רק.
זהו יקרים שלי החפירה שלי
הסתיימה והעבודה שלכם התחילה!
כולי צפייה לתמונות המדהימות
שלכם למתכון הזה !!
שתפו אותי בתוצאות שלכם!!
מקווה שנהנתם ❤
אני כמו תמיד נהנת לשתף
איתכם ומזמינה אתכם לעקוב
אחריי (במידה ואתם לא )
ברשתות החברתיות ולהצטרף
לכ115 אלף העוקבים האהובים
שלי ולשאול אותי שם כל שאלה-
זמינה בהודעות.  (מצרפת לכם
קישורים בסוף המלל כאן למטה )
נשיקות אהובים, ❤
הישארו מעודכנים -חפשו אותי בפייסבוק:(אם מופיעה לכם הערה שעברתי את מכסת החברים המותרת,תוכלו לעשות לי עוקב בפייסבוק על מנת לקבל עדכונים שוטפים ) https://www.facebook.com/rachely051
ובאינסטגרם:https://www.instagram.com/rachelivernir//
ובדף הפייסבוק שלי : :https://www.facebook.com/pages/%D7%A1%D7%93%D7%A0%D7%90%D7%95%D7%AA-%D7%A4%D7%98%D7%99%D7%A1%D7%A8%D7%99-%D7%91%D7%95%D7%98%D7%99%D7%A7-%D7%A4%D7%98%D7%99%D7%A1%D7%A8%D7%99%D7%A8%D7%97%D7%9C%D7%99-%D7%95%D7%A8-%D7%A0%D7%99%D7%A8/786032961460104?ref=aymt_homepage_panel
ואם תרצו לקבל התראה אישית
לכל מתכון חדש שעולה תשאירו
לי כתובת מייל בקישור הזה
(חינם לחלוטין וללא ספאם)
ותקבלו התראה על כל מתכון חדש

תגובות

  1. היי תודה על המתכון נראה מעולה יש סויה כשר לפסח ??

    השבמחק
  2. אמנם נראה ונשמע נהדר. אבל אופן כתיבת המתכון איך לומר - נדרש שיפור דרמטי.. מה רע בשיטה הישנה והטובה(והברורה)?
    מצרכים
    ציר ראשוני ,(מצרכים ואופו העשייה)
    אופן העשייה
    רוטב ,(מצרכים ואופן העשייה)
    ושלום על ישראל

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה