קובה סלק- (המפורסם שלי) הכי, אבל הכי טעם שיש!!

קובה סלק-  (המפורסם שלי) הכי, אבל הכי טעם שיש!! 

דק,חמצמץ, ומפוצץ במלית.. בדיוק כמו שאני אוהבת!

(טוב נו,רוב חובבי הז'אנר מפנטזים על קובה כזה:)



אז נכון,קובה זה מאכל מעט מורכב להכנה , 
אבל מי שטעם מנת קובה טובה ועסיסית יודע כמה זה שווה את העבודה!
תדמיינו לכם למשל יום חורפי,גשם מטפטף על החלון ואתם מתחממים עם זה! 
(אם כי,גם בקיץ אני 'חוטאת' בקובה )
אבל בשורה התחתונה ,מטורף כמה שזה טעים! 

אז קדימה, רוצו למטבח!!
(לסופר קודם, נהיה ראלים:)

נתחיל בהכנת המלית.

*המצכון שופצר לנוחיותכם :

מצרכים למלית הבשר: 

 המתכון לכ4 סועדים

(ניתן להכפיל לפי הצורך).

300 גרם בשר בקר טחון(עדיף טרי).
3 בצלים גדולים מאוד.
חצי ראש שום כתוש.
חבילת כוסברה -  שטיפה וקצוצה.
חבילת פטרוזיליה-שטופה וקצוצה.
עלי הסלרי שטופים וקצוצים.
מלח,פלפל,כמון,מעט כורכום,ראס אל חנות.
מעט קארי צהוב ומעט אגוז מוסקט .

ההכנה:

במחבת עם מעט שמן נטגן את הבצל עד שקיפות,
נוסיף את השום ואת הבשר לדקה של סגירה במחבת. 
מתבלים ומתקנים תיבול.
מסירים מהאש ומכניסים פנימה את עשבי התיבול. 
מניחים במקרר לצינון,ועוברים להכנת המרק.

מצרכים למרק הקובה:

3 סלקים גדולים -חתוכים לקוביות קטנות/מגורדים(למי שאוהב).
3 בצלים גדולים-קצוצים.
חבילת סלרי -קצוצה,אפשרות ללא העלים.
כחצי ראש שום כתוש 
כף חומץ/חומץ תפוחים(ניתן להפחית/להוסיף לפי הטעם).
מיץ מ2 לימונים.
רסק עגבניות-אני מכינה בעצמי מ5 עגבניות בשלות שצומצמו בבישול,ניתן להשתמש ב2 חבילות קטנות של רסק קנוי
כ2/3 עד 1/2 כוס סוכר- זה מאזן את חמיצות המרק לחמיצות שניתן להנות ממנה. כמובן שניתן להפחית/להוסיף לפי טעמכם האישי.
מלח,פלפל שחור גרוס,נגיעה של כמון .

ההכנה :

בסיר עם מעט שמן נטגן את הבצל הסלק והסלרי מספר דקות,
נוסיף את החומץ,הלימון והסוכר.
נערבב ונוסיף את רסק העגבניות. 
נוסיף מים עד 3/4 מגובה הסיר,נתבל ונתקן טעמים(במהלך הבישול המים מעט יצטמצמו והטעמים יתחזקו לכן נשאיר מקום נוסף לתיקון טעמים לפני הכנסת הקובה למרק)
נכסה את הסיר ונעבור להכנת בצק הסולת לקובה.

מצרכים לבצק קובה:

להכנה של בצק לקובה יש 2 דרכים עיקריות:

דרך אחת פופולרית יותר היא לעשות בצק די רך ועשיר בנוזלים ולתת לו לנוח מעט ולאחר המנוחה הסולת שותה את המים ומתקבל בצק רך מאוד ונח לעבודה אבל לא מספיק נוקשה בשביל לעבוד בשיטת ה׳כיס׳ .


ובשיטה השנייה , מורידים כ2/3 מכמות הנוזל של השיטה הראשונה, ועוצרים את הוספת המים מייד כאשר מתקבל בצק במרקם הרצוי. בעצם מתחילים לעבוד מייד ללא המתנה (בשיטה הזאת קצת
יותר קשה להגיע למרקם הרצוי לבצק אבל אם מצליחים הקובות יוצאים הרבה יותר עגולים ויפים כי הבצק יותר יציב)


אז לשיטה הראשונה נזכור את היחסים הבאים: 

על כל   כ ו ס   סולת, נוסיף:

כף(מדידה)שמן צמחי (קנולה).
 רבע כפית מלח.
כ 2/3 עד חצי כוס (מדידה)מים.
(תלוי בסולת לפעמים צריך טיפה יותר)

ולשיטה השנייה נתחיל ממחצית מכמות המים
(כל שאר המרכיבים זהים) ונפסיק את הוספת המים מייד כאשר להגיע למרקם הרצוי(ראו סרטון אצלי בפייסבוק) 



במתכון זה נשתמש ב 4 כוסות סולת, 
מה שאומר שנכפיל כל מצרך ב4.
(למשל 4 כפות שמן,  וכן הלאה)
מומלץ לברור את הסולת טרם השימוש.

ההכנה:

לאחר שבררנו את הסולת,נוסיף לו תחילה את השמן,
לאחר מכן את המלח ורק אז את המים. 
(מתחילים ב2/3 כוס מים על כל כוס סולת 
(לפי הצורך,כל סולת מגיבה אחרת)
לאחר שנקבל בצק די רך (שלא יהיה גרגרי)
נעטוף אותו היטב שלא יתייבש
וניתן לו לנוח כ10-20 דקות שישתה את כל המים ויהפוך להיות אלסטי ונח לעבודה. 

נכין לנו בצד- צלוחית עם שמן לגלגול.
נשמן נייר אפייה (עליו נניח את הקובה המוכן עד לסיום הגלגול וגם אותו נכסה היטב שלא יתייבש )

נמשוך מהבצק כדור ונגלגל אותו בעזרת כפות הידיים,
בעזרת האגודל נעשה חור עמוק למלית ונכניס פנימה מלית בנדיבות 
(כדאי לשים לב שהבצק יחסית דק) 

נסגור בצביטה קלה ונרטיב מעט את מקום הסגירה(להדבקה) נגלגל בידיים משומנות קלות שמן לקבלת כדור עגול.


לאחר שכל הקובות שלנו מוכנים נכניסם 
יחד למרק החם (נתקן טעמים שוב טרם הכנסת הקובה למרק)

נבשל כ30-40 דקות.

בתאבון יקרים שלי!
 

 

 

 

 


  

הישארו מעודכנים -

חפשו אותי בפייסבוק:(אם מופיעה לכם הערה שעברתי את מכסת החברים המותרת,תוכלו לעשות לי עוקב בפייסבוק על מנת לקבל עדכונים שוטפים ) https://www.facebook.com/rachely051


ובאינסטגרם:https://www.instagram.com/rachelivernir//


ובדף הפייסבוק שלי : :https://www.facebook.com/pages/%D7%A1%D7%93%D7%A0%D7%90%D7%95%D7%AA-%D7%A4%D7%98%D7%99%D7%A1%D7%A8%D7%99-%D7%91%D7%95%D7%98%D7%99%D7%A7-%D7%A4%D7%98%D7%99%D7%A1%D7%A8%D7%99%D7%A8%D7%97%D7%9C%D7%99-%D7%95%D7%A8-%D7%A0%D7%99%D7%A8/786032961460104?ref=aymt_homepage_panel


תגובות

  1. נראה ממש טוב!

    השבמחק
  2. אין כמוך יקירה 💖 המוני תודות לך על הכל
    מאחלת לך רק את הכי טוב בכל עיסוק ובכל שתירצי
    שבוע טוב 💖

    השבמחק
  3. תודה רבה על הקובה היפה שלך
    מתכון מצויין תודה

    השבמחק
  4. מתכון מעולה! אני תמיד משתמשת בו.
    תודה רבה!

    השבמחק
  5. מה עם בורגול או ג'רישה? הבצק על טהרת הסולת? לא נשמע הכי כורדי...

    השבמחק
  6. תודה מתכון משובח

    השבמחק
  7. אחרי עשרות מתכונים! סוף סוף !!! תודה !

    השבמחק
  8. אנונימי8/24/2022

    כמה לשים מכל תבלין?? "קצת" לא אומר לי שום דבר🤩

    השבמחק
  9. אנונימי9/03/2022

    תוכלי להעלות סרטון שאת מראה בו איך לגלגל את הקובה ?

    השבמחק
  10. אנונימי3/21/2023

    ממש לא לפי המקור אצלנו אין רסק עגבניות
    או עגבניות
    גם אין שום בשום מקום

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה