סופגניות עננים-הכי טעימות ואווריריות שתטעמו,בהתחייבות! **המדריך המלא- והמצולם לסופגנייה המושלמת**

סופגניות - וניל 'עננים' 

(המפורסמות שלי)הכי טעימות ואווריריות שתטעמו,בהתחיבות!

**המדריך המלא-והמצולם לסופגנייה המושלמת**

אז השנה כבר חודש לפני חג החנוכה התחילה אצלי שגעת הסופגניות, 
תשאלו למה? ואני אענה(כזאת אני,נדיבה:) כי השנה הרכבתי מתכון , שמעולם לא טעמתי כמותו!
ובני המשפחה כמובן טעמו ודרשו שוב ושוב את סופגניות העננים שלי (מכאן השם הכל-כך אופייני:)
הן כבר הספיקו לצבור תאוצה והכינו אותם בינתיים אלפי עוקבים ברשת.. 
ואני אומרת, נראה לכם שתישארו בצד?רק נראה לכם.. 
אז הנה המתכון, מפורט ומצולם ממש משלב הכנת הבצק. 
מעבר לזה שאתם כנראה תתקשו לקנות סופגניות בחוץ מהיום,
סביר להניח שתעשו אותם מספר פעמים עוד לפני חנוכה..

כמה מילים על המתכון עצמו:
מתכון לסופגניות תמיד מעט מורכב ,אך ברגע שמבצעים את הנחיות המתכון במפורט, אתם שם!
החומרים שבחרתי למתכון זה נורא איכותיים .(כן זה מורגש בטעם!)
 ועדיין גם אם תרצו את הסופגנייה פרווה אציג בפניכם אופציית המרה לפרווה. 

מבחינת ציוד מיוחד, 
מומלץ להעזר בפלטה מדורגת(עוזר בהיפוך הסופגנייה בתוך השמן)
 מומלץ להעזר במשקל דיגיטלי למטבח (אני מניחה שלחובבי קונדטוריה כבר יש משקל, ובכלל מומלץ מאוד לאפות אך ורק עם משקל אפילו אם אתם לא אופים דברים מסובכים מידי)
תצטרכו מדחום נוזלים (למדידת מעלות השמן,) תוכלו להעזר
 בשיטות סבתא לבדיקת השמן,
 אך לא מבטיחה שזאת אותה תוצאה ואני אסביר,-
ברגע שמעלות השמן מדוייקות, הסופגנייה לא סופחת שמן ויוצאת קלילה ואוורירית להפליא.

 



 

השלבים מצולמים-
























**(המתכון שופצר לנוחיותכם )**

מצרכים :(כ 80 סופגניות קטנות)

1 קילו קמח מנופה
3 כפות(מדידה) שמרים יבשים/שקית שמרים טריים
1 שקית אבקת אפייה(10 גרם)
3/4 כוס(מדידה) סוכר -מומלץ להשתמש בסוכר וניל .  
אם אין לכם סוכר וניל ניתן להוסיף
2 כפיות תמצית וניל איכותית או מחית וניל .
4 ביצים M-L)
כוס(מדידה)וחצי חלב פושר(להתחיל מכוס ורבע ולהוסיף לפי הצורך(משתנה מקמח לקמח)
,שימו לב שהחלב לא חם ולא קר-ולמי שרוצה פרווה ניתן להחליף בחלב קוקוס/שקדים/סויה)
150 גרם חמאה מומסת-בטמפרטורת גוף.לפרווה-מזולה בטעם חמאה)
קורט מלח
2 כפות ברנדי -או וודקה (מעט ברנדי /וודקה יעזור לבצק
לספוח כמה שפחות שמן במהלך הטיגון)

50 גרם חמאה מומסת-לשימון כללי בכל תהליך ההכנה
או -ספריי שמן בטעם חמאה.

כ-בקבוק שמן קנולה-לטיגון.

ההכנה:

בקערת המיקסר נערבל,שמרים ,קמח,אבקת אפייה,וסוכר.
מערבלים בקצרה את היבשים ורק אז מכניסים פנימה את הביצים .
 ממשיכים בהוספת החלב לאט לאט ועוצרים לפי הצורך
(אם הבצק רטוב מספיק)
לבסוף מוסיפים בהדרגה(חשוב מאוד !לא בפעם אחת!)
את החמאה המומסת(והפושרת!) 
ורק אז את המלח-(שמא ייגע המלח בשמרים ,לא כיף:)
ואת הברנדי/וודקה.
מערבלים (לשים)כ10 דקות נוספות (תמיד במהירות איטית -בינונית) את הבצק ולבסוף מסיימים לישה בידיים.
משמנים קערה בחמאה המומסת או בעזרת ספריי שמן.
ומכניסים פנימה את הבצק,
עוטפים את קערת הבצק בניילון נצמד ומחוררים
(בצק שמרים צריך אוויר-לנשימה:) ונותנים לבצק תפיחה ראשונה. 
ניתן (אף מומלץ למי שיש את הזמן)
לתת לבצק תפיחה ראשונה אטית במקרר למשך לילה,
אם אתם ממהרים פשוט שימו את קערת הבצק המכוסה במקום חמים ובצעו את ההתפחה הראשונה בצורה
מהירה יותר, עד הכפלת נפח הבצק.
לאחר הכפלת הנפח ותפיחה ראשונה נצטרך לכדרר כדורים ולהתפיח שנית, לכן אני ממליצה מיד בתום ההתפחה הראשונה לחמם תנור ל40 מעלות למשך כעשר דקות,ולכבות . כך כשנסיים לכדרר את כדורי הסופגניות נכניסם לתפיחה מהירה במעלות שהשמרים הכי אוהבים!(נוודא בעזרת המדחום שהתנור עומד על כ30-40 מעלות ולא יותר!)
את כדורי הסופגניות ניתן לבצע ב2 דרכים שונות,
אחת רידוד הבצק לכ3 ס"מ וקריצת עיגולים בעזרת חותכן קטן(או כוס צ'ייסר/כוס גדולה יותר-תלוי בגודל שתרצו)
והשנייה(בדרך כלל מתקבלות סופגניות יותר יפות בשיטה זאת,) משכו מהבצק כדורים קטנים בגדלים יחסית שווים ,
וכדררו בעזרת כף היד צמוד למשטח העבודה את הבצק עד לקבלת כדור עגול (אם הבצק מעט ייבש ניתן להעזר במעט נוזל למקום הסגירה)

נניח את הכדורים המוכנים בתבנית עם נייר אפייה חתוך קטן
(זה יעזור לנו בטיגון -ולא יהרוס את התפיחה ,ראו תמונה מעלה)
(או משטח עבודה סיליקון -ראו תמונה מעלה )משומן בחמאה. 
ונדאג שיהיה מרווחים יפים ביניהם לבל יידבקו בתפיחה. 
נכניס לתנור (תא ההתפחה המאולתר שלנו אם תרצו) כאשר המעלות בו לא עולות על 40 מעלות וכך תוך כעשרים דקות נקבל סופגניות תפוחות עגולות ויפות. מרגע זה,אנו לא נוגעים בסופגניות עד לטיגונן.
וגם אז נעבירן ממש בעדינות מהמשטח לשמן. או בעזרת ניירות האפייה שגזרנו . אם נשתמש בשיטת נייר האפייה התומך לכל סופגנייה כפי שמופיע בתמונה מעלה, נטגן צד אחד כאשר נייר האפייה עדיין דבוק לסופגנייה, 
וכשנהפוך את הסופגנייה לצד עם הנייר נוכל להסיר בעדינות את הנייר וזה לא יפגע בפתיחתה וצורתה של הסופגנייה.

בקלחת נחמם שמן (עדיפות להעזר במדחום) ל 155-160 מעלות, ונכניס לא יותר מ3-4 סופגניות בכל טיגון. 
מומלץ להרים את הסופגניות מהמשטח ואף להפוך בשמן בעזרת הפלטה המדורגת-כך לא נהרוס את התפיחה.
או שוב, להעזר בשיטת נייר האפייה החתוך.
נטגן 2-3 דקות מכל צד עד הזהבה יפה (כשהשמן במעלות הנכונות,הסופגנייה תהיה מספיק מוכנה מבפנים אך גם לא שרופה, ותשמור על טעמה המושלם ללא טעם לוואי של שמן.)

לאחר הטיגון מעבירים לנייר סופג ,(את הסופגנייה נמלא רק כאשר הצטננה מעט.- מהקודקוד או מהצד, בעזרת סכין דק ואז נעיצה של שקית זילוף עם המלית,ולחיצה ממושכת בתנועות סיבוב.(ניתן להעזר בבקבוק לחיץ -סקוויזר)






ואלו  סופגניות מיני מפתות:)


מליות:
מבחינת מליות, אני באופן אישי הכי אוהבת את הסופגניות שלי עם ריבת חלב (וזילופון של קצפת עם מנת חמוצה מעל)
 אבל אני אתן לכם כמה אופציות למליות שוות ומושחתות! 

מלית שוקולד חלב פרלינה(נוגט):

200 גרם שוקולד חלב
50 גרם חמאה
2 כפות אבקת נוגט(פרלינה . נמכר בחנויות המתמחות)
100 גרם שמנת

 מחממים את השמנת והחמאה עד כדי סף רתיחה ויוצקים על גביי  השוקולד והחמאה . מוספים את אבקת הנוגט ומעבדים .
לעצלנים ,ניתן להשתמש בממרח קנוי כדוגמת נוטלה.

מלית שוקולד לבן ,וניל ,שקדים, קוקוס וקוקוס קלוי:

200 גרם שוקולד לבן
50 גרם חמאה
חופן קוקוס טרי
חופן קוקוס קלוי
חופן שקדים טחונים (נמכר בחנויות המתמחות או בחנויות טבע)
תוכן מ1/2 מקל וניל/כף מחית וניל /תמצית וניל איכותית
50 גרם שמנת

מחממים את השמנת והחמאה ויוצקים על גביי השוקולד
 והחמאה, ומערבבים פנימה את שאר המרכיבים לממרח אחיד.

ניתן לשחק בלי סוף עם המליות, למשל להחליף את אבקת הנוגט באבקת פיסטוק/פקאן
(על ידי זה שנטחן פיסטוק/פקאן מסוכר)

ותמיד מומלץ לזלף מעל קצפת אוורירית וטעימה:
( 250 מל שמנת להקצפה, כ2/3 כוס אבקת סוכר,מחית וניל או תוכן מחצי מקל ונילויש לכם קצפת מהממת עם כף או שניים של 
שמנת חמוצה לרעננות
-תשמרו לכם את המתכון בזק הזה, הוא נכס:)

אז אחרי שחפרנו, הגיע הזמן לבלוס!! יאלה בתאבון חברים שלי, תהנו:)

הישארו מעודכנים -

חפשו אותי בפייסבוק:(אם מופיעה לכם הערה שעברתי את מכסת החברים המותרת,תוכלו לעשות לי עוקב בפייסבוק על מנת לקבל עדכונים שוטפים ) https://www.facebook.com/rachely051


ובאינסטגרם:https://www.instagram.com/rachelivernir//


ובדף הפייסבוק שלי : :https://www.facebook.com/pages/%D7%A1%D7%93%D7%A0%D7%90%D7%95%D7%AA-%D7%A4%D7%98%D7%99%D7%A1%D7%A8%D7%99-%D7%91%D7%95%D7%98%D7%99%D7%A7-%D7%A4%D7%98%D7%99%D7%A1%D7%A8%D7%99%D7%A8%D7%97%D7%9C%D7%99-%D7%95%D7%A8-%D7%A0%D7%99%D7%A8/786032961460104?ref=aymt_homepage_panel




תגובות

  1. היי רציתי לדעת מה משקל הסופגניות שחישבת למען 80 סופגניות ?

    השבמחק
  2. אנונימי12/03/2018

    אני עשיתי 40 גר יצאו 46 יחידות

    השבמחק
  3. אם אני שמה לילה במקרר להתפחה צריך להוריד מכמות השמרים? אם כן כמה??

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה