סלט חצילים 'אדום' פיקנטי עם טויסט בוכרי

 סלט חצילים 'אדום' פיקנטי עם טויסט בוכרי



אצלנו בשבת, חגיגת הסלטים (והדגים) היא בכלל המנה העיקרית.
כמו בכל בית מרוקאי קלאסי, השולחן צבעוני,מזמין ובעיקר מגוון וטעים.
כשהגעתי לראשונה לסעוד בבית חמתי, בית בוכרי קלאסי.  
הופתעתי לראות את כמות ועושר הסלטים שלרוב מאופיין לבית המרוקאי הטיפוסי.
בין היתר כיכבו בשולחן לא מספר סלטי חצילים, שכן זהו אחד המאכלים האהובים בשולחן הבוכרי.
אחד מהסלטים שמשכו את עיניי ואחר כך את פי, הוא סלט החצילים הממכר הזה.
לימים שיניתי מעט את המתכון המקורי אך הטויסט הבוכרי לגמרי נוכח בו. 
אני בטוחה שסלט זה (והבאים שאפרסם יחד איתו בקרוב)יככבו אצלכם באורח קבע בשולחן השבת.


מצרכים:

2 חצילים (עדיפות לחצילים בעלי משקל קל ביותר שתמצאו)
חצי ראש שום
2 פלפל אדום מתוק
1 פלפל חריף (אפשרי גם חצי-לפי טעמכם)
2 בצלים 
4 עגבניות מרוסקות (עם הקליפה)
כ4 כפות רסק עגבניות (ממליצה להכין בבית רסק,טרי וטעים)
3/4 כוס חומץ
2/3 כוס שמן פפריקש(שמן קנולה מעורבב עם 2 כפות פפריקה מתוקה)
מלח
פלפל
כמון
סוכר
צרור כוסברה קצוצה


ההכנה:

תחילה נשרה את החצילים מעט במלח טרם הטיגון (למניעת ספיחה מרובה של שמן) 
נטגן את קוביות החצילים עד הזהבה יפה ונניח בצד על נייר סופג.
ניצוק למחבת את שמן הפפריקש ונטגן בהדרגה- פרוסות בצלים ופלפלים לאחר טיגון קל 
נוסיף את פרוסות השום, העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות. 
נתבל, נטעם, נותקן תיבול. נוסיף את החומץ ואת הכוסברה הקצוצה ולבסוף את החציל המטוגן.
נסיר מן האש ונערבב היטב.
בתאבון:)

הישארו מעודכנים -

חפשו אותי בפייסבוק:(אם מופיעה לכם הערה שעברתי את מכסת החברים המותרת,תוכלו לעשות לי עוקב בפייסבוק על מנת לקבל עדכונים שוטפים ) https://www.facebook.com/rachely051


ובאינסטגרם:https://www.instagram.com/rachelivernir//


ובדף הפייסבוק שלי : :https://www.facebook.com/pages/%D7%A1%D7%93%D7%A0%D7%90%D7%95%D7%AA-%D7%A4%D7%98%D7%99%D7%A1%D7%A8%D7%99-%D7%91%D7%95%D7%98%D7%99%D7%A7-%D7%A4%D7%98%D7%99%D7%A1%D7%A8%D7%99%D7%A8%D7%97%D7%9C%D7%99-%D7%95%D7%A8-%D7%A0%D7%99%D7%A8/786032961460104?ref=aymt_homepage_panel


תגובות