פטוצ'יני ברוטב שמנת פטריות קלאסי-חלומי !
ראשית כל אני רוצה להרגיע אתכם,
אתם לא חייבים להכין את הפסטה עצמה בבית!
גם פסטת פטוצ'יני קנויה תעשה את העבודה יופי.
החלק החשוב במנה הוא דווקא הרוטב הקרמי והמפנק הזה..
והוא ממש קל להכנה!
אתם כבר יודעים כמה אהבה יש לי למטבח האיטלקי!
במיוחד שהוא משלב בתוכו רמיזה למטבחים נוספים (במקרה הזה למטבח הצרפתי,וזה בעיקר ברוטב)
בזמן שאחרים מפנטזים על סטייק מדמם.. אני נוטה לפנטז על כזה:)
אז אם אתם שייכים לזן ה'מכורים לשמנת' כמוני, המתכון הבא בשבילכם(תכלס- גם אם לא:)
קדימה לעבודה!
כמו שציינתי מעלה, למתכון זה נעזר או ב500 גרם פסטה קנויה( פטוצ'יני או פנה) ולמשקיעים-
עשו פסטה בעצמכם בבית! זה קל מאוד והכנתי מתכון מפורט בשבילכם!https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=1639827787501909398#editor/target=post;postID=8286573319143388439;onPublishedMenu=allposts;onClosedMenu=allposts;postNum=27;src=postname
לרוטב שמנת פטריות :
חבילת פטריות שמפניון טריות וחבילת פטריות פורטובלה (אפשרי להשתמש רק באחד מהסוגים )
בצל גדול פרוס
4 שיני שום פרוסות
500 מל שמנת להקצפה (כמו בכל המתכונים המלוחים שלי אני משתמשת בשמנת להקצפה שהיא לא מתוקה אך אפשרי בלי שום בעיה להשתמש גם במתוקה)
כוס יין לבן מתוק/חצי יבש
מלח,פלפל,אגוז מוסקט,מעט סוכר לאיזון
50 גרם חמאה לטיגון+כף שמן זית
מומלץ-100 גרם גבינת פטה/פטינה לפיזור.
ההכנה:
תחילה נחמם מים לפסטה עם מלח ומעט שמן (בסיר רחב) ונמתין לרתיחה.
במקביל נטגן את הבצל ומיד לאחריו את הפטריות .
נוסיף את השום ואת היין ונמתין לצמצום נוזל היין.
נוסיף את השמנת ונתבל. נטעם ונתקן תיבול לפי הטעם.
על מנת לא לבשל את הפסטה יתר על המידה, ושהפסטה לא תחכה לרוטב,
יש להכניס את הפסטה למים הרותחים בדיוק בשלב הזה וכך עד שהשמנת תצטמצם מעט,
הפסטה שלנו בדיוק תאה מוכנה.
נכבה את האש ונכניס את הפסטה לדקה נוספת בתוך הרוטב טרם ההגשה.
ההמלצה שלי למנת הפסטה הזאת,ובכלל כמעט לכל מנת פסטה .
לפורר בנדיבות גבינת פטה/פטינה בנדיבות. זה מוסיף המון !
תהנו יקרים שלי ,
ותשתפו אותי בתוצאות שלכם כי זה נראה מדהים!
תגובות
הוסף רשומת תגובה