דג מרוקאי- של אמא.עם טוייסט .
הכי טעים שיש! פיקנטי, ממכר, ועסיסי ביותר!
יש עניין מהותי סביב סיר הדגים של שבת.
עניין יהדותי משהו.
אבל מעבר לזה,
רבים וטובים הסכימו ויסכימו איתי,
ארוחת שישי ללא מנת הדג -
די אנמית.
משהו בחריפות הכפית,
ברוטב השומני והממכר,
בעסיסיות של הדג ,
ולא פחות מזה, משהו בתוספות של הרוטב-
פשוט עושה את הארוחה המשפחתית לארוחת שישי מסורתית.
במתכון שעובר אצלנו במשפחה תמצאו שילוב מעניין של דג מרוקאי עם טוויסט כלל עדתי ,
-לילדים (שבינינו)-תפוחי אדמה קריספים ונימוחים שמטוגנים קודם לבישול.
ולכל השאר-נתענג ביחד עם הדג גם בגרגרי חומוס,פרוסות עגבניות צלויות,ופלפלים חריפים ומתוקים. ועוד..
אני יכולה לספר לכם שמלבד העובדה שזה המתכון המושלם בעייני,
ולא משנה כמה דגים טעמתי אני יכולה לאמר בוודאות שזה הדג הכי טעים שיש !
(אולי האורחים שלי מבינים עכשיו למה אני מתנדבת לסחוב איתי סיר דגים חח)
זה גם מה שכולם אומרים.!
אין אחד שטעם את הדג הזה ולא אמר מיד שזה הדג הכי טעים שטעם.!
ולמה אני מספרת לכם את כל זה?
בכדי להמחיש לכם את הסוגיה הבאה ,
סוגיית השמן הידועה.
דג מרוקאי צריך שמן ולא מעט!
חלק ניכר מהטעם שלו הוא השמן שעוטף אותו טוב טוב.
ונתקלתי בלא מעט אנשים שטענו שמיותר לשים כמות שמן כזאת
והם מתחייבים לתת לי לטעום דג טעים לא פחות עם הרבה פחות שמן.
אתם בטח יכולים להבין שזה ממש אבל ממש לא מתקרב לדבר האמיתי!
אז אחרי שהבנו את סוגיית השמן,
הבה ניגש לעניינים.
**(המתכון שופצר לנוחיותכם )**
**(המתכון שופצר לנוחיותכם )**
(.* מתאים ל סיר משפחתי רחב שוליים.)
עדיפות לבשל דגים בסיר עם תחתית עבה, רחב מאוד (לפחות קוטר 30 ומעלה. )ונמוך.
כ-10 רצועות פילה דג מכל סוג שאוהבים,
רצוי שהדג יהיה טרי !
תחילה נרתיח סיר עם מים, מיץ לימון(לימון אחד) וחומץ כ-2 כפות)
וניצוק את הנוזל החם ישירות על גביי רצועות הדג על מנת להסיר לכלוך מיותר בדג.
וניצוק את הנוזל החם ישירות על גביי רצועות הדג על מנת להסיר לכלוך מיותר בדג.
(במיוחד אם הדג אינו טרי)
ומייד נוציא את הדג מהנוזל החם ונעצור בישול לבל יתייבש
(נניח את הדג בקערה שמונחת על קערת מי קרח וכך נעצור בישול.)
מצרכים לרוטב:
3-5 תפוחי אדמה פרוסים דק.
2-ראשי שום פרוס.
2-3 פלפל ירוק חריף פרוס (לפי הטעם)
2 פלפל אדום מתוק -רצועות דקות.
3 עגבניות פרוסות (עם הקליפה).
2 צרורי כוסברה -קצוצה דק.
חצי חבילה של גרגרי חומוס קפוא (עדיף לא שימורים.
הכוונה לחומוס שהושרה כבר לילה ומוכן לבישול קצר. כדוגמת סנפרוסט)
מיץ מלימון אחד
שמן קנולה (למפחדים משמן,לפחות כוס שמן. אני שמה קצת יותר)
מלח
פלפל
כף או 2 של סוכר לאיזון טעמים ואיזון חמיצות.
כמון (כף או 2)
פפריקה(4-5 כפות גדושות)
כורכום(כ 2 כפות)
ההכנה:
בסיר רחב שוליים ניצוק שמן בנדיבות (מרוקו וזה:)
נטגן בשמן עד הזהבה קלה את תפוחי האדמה.
(כמעט כמו שמטגנים ציפס לצורך העניין)
ונוציא אותם לתבנית נפרדת שנכין בצד מבעוד מועד.
נחזור על הפעולה עם שאר המצרכים נתחיל מהפלפלים
השום, ופרוסות העגבניות.
נסדר את כל האלמנטים בתבנית כולל את גרגרי החומוס
ומחצית מכמות הכוסברה.
נוסיף כ2 כוסות של נוזלים לשמן החם
(או מים או ציר דגים למשקיענים שבינינו)
מייד שזה חם נתבל בתבלינים שלנו את השמן עם הנוזל
נטעם ונתקן תיבול לפי הצורך.
נמלח ונפלפל כל פילה דג ונניח על כל האלמנטים שממתינים
לנו בתבנית . ניצוק מהנוזל בנדיבות על כל פילה ועל כל
התערובת שנמצאת בתחתית התבנית.
ונפזר עוד כוסברה מלמעלה בנדיבות.
האפייה בתנור הולכת להיות מאוד קצרה כרבע שעה
בלבד, (בשביל לשמור על העסיסיות של הדג.)
בחום של 200 מעלות ללא כיסוי.
המלצה חמה:
נגבו את הרוטב המטריף הזה עם חלה טרייה וחמה של בית..
והכי חשוב, העלימו ראיות! חח
(זה מתכון לחלות נדירות למי שרוצה- http://rachelivernir.blogspot.co.il/2015/01/blog-post.html)
אז שתהיה לנו שבת שלום יקרים שלי :)
תהנו!
ואני כמובן רוצה לראות תוצאות אז שתפו אותי בתוצאות שלכם!!
תגובות
הוסף רשומת תגובה