מרק בצל מוקרם-בסגנון צרפתי
קר שם בחוץ,
קר מאוד..
אבל בשבילי,
זאת רק סיבה למסיבה!
מתה על מרקים!
במיוחד כאלה,
מוקרמים..
מושחתים..
בטעם של עוד ועוד..
ומה אני אוהבת יותר?
לפנק.
לפנק..
ולפנק.....! :)
הפעם מפנקת במרק בצל קרמי ומשגע
עם קראסט של גבינה צלויה שנותנת לנו טעם מעושן ועמוק למרק.
אז קדימה, לעבודה:)
מצרכים:
*כ -3/4 מנות.
6 בצלים גדולים.
4 שיני שום כתוש.
50 גרם חמאה לטיגון.
כוס יין לבן(עדיף מתוק/חצי מתוק)
250 מלֲ' שמנת להקצפה (38 אחוזי שומן)
מלח.פלפל.אגוז מוסקט.סוכר לאיזון.
לנוזל-מים (למשקיענים ניתן להמיר בציר ירקות עשיר)
להקרמה- גבינה צהובה/מוצרלה/פרמז'ן(מה שאוהבים)
ההכנה:
בסיר עם תחתית עבה נטגן בצלים עם מכסה סגור (תוך כדי ערבוב לבל יישרף).
נוציא מהסיר מחצית מכמות הבצל המטוגן ונניח בצד בקערה.
נוסיף את השם ואת היין ונמתין לצמצום.
נכסה עם נוזל (מומלץ למשקיענים להוסיף ציר ירקות שורש שאוהבים במקום מים-
*פשוט לבשל ירקות עם מים עד צמצום קל ולהשתמש בנוזל למרקים שונים)
נטחן את תכולת הסיר במעבד מזון או בלנדר מוט.
נוסיף את יתרת הבצל ואת השמנת .
נתבל, נטעם ונתקן תיבול .
נמתין לרתיחה ראשונית ונסיר מן האש.
נמזוג מן המרק לצלחת עמוקה מעט חסינת חום, ונכסה בגבינה צהובה/מוצרלה/פרמז'ן-(מה שאוהבים).
נצלה את הגבינה בעזרת ברנר (מבער ידני) או פשוט בתא הגריל העליון בתנור מספר דקות עד השחמה.
זהו חברים שלי, תתכוננו להתמכר ואני לא צוחקת!
ממכר בטרוף:)
היי תודה בדיוק חשבתי מה להכין עם גרטן תפו"א שילך עם זה טוב, ננסה זה נשמע מעולה!! :)
השבמחקבכיף גדול ובהצלחה:)
מחקחייב שמנת להקצפה או שאפשר גם שמנת לבישול??
השבמחקממש מומלץ להשתמש בשמנת להקצפה עקב סמיכות. בכלל אם שמת לב אני משתמשת בה בכל המוקרמים/מרקים שלי..
מחק