רביולי עבודת יד- שחיתות!!-ממולא מסקרפונה,ערמונים,צ'ילי,ושבבי פיסטוק קלוי.

רביולי עבודת יד-

שחיתות!!-ממולא מסקרפונה,ערמונים,צ'ילי,ושבבי פיסטוק קלוי.

*מתכון מצולם*

-מתכון לכ5-6 מנות.

להסדיר נשימה, זה רק נשמע מסובך אני מבטיחה לכם!(טוב נו,טיפונת מורכב אבל כלכך שווה את זה!!)


כשבאים אליי אורחים שאני ממש (אבל ממש) אוהבת,בזה אני מפנקת אותם! מנה מנצחת ,נדירה בטעמה, וממכרת בטעם של עוד.
הרביולי הנדיר הזה שוחה ברוטב שמנת  קרמי ומלטף עם פטריות שום ועוד דברים טובים..
ללא ספק מנת הפסטה המושחתת ביותר:)

אז אחרי שסיפרתי לכם קצת כמה אתם הולכים להנות,קדימה לעבודה:)

תחילה, נכין את הבצק-מצורף קישור למתכון שלי לבצק פסטה מהמם ומפורט http://rachelivernir.blogspot.co.il/2014/12/blog-post_4.html

לאחר שהשארנו את הבצק למנוחה במקרר נתחיל בהכנת המלית.

מצרכים למלית:

חבילה אחת של ערמונים-קלויים וקלופים (בוואקום)מוכנים לאכילה(אל דאגה 'נחזיר אותם לחיים' לפני השימוש)
3 שיני שום קלופות 
רבע פלפל צ'ילי חריף(ניתן להוסיף לפי הטעם האישי)
חופן פיסטוקים קלויים
50 גרם חמאה -לטיגון הערמונים
מלח,פלפל,אגוז מוסקט,קורט סוכר.

הכנת המלית:

במחבת עם חמאה קולים את הערמונים (להחייאה קצרה של הטעמים)ומוסיפים בהדרגה את הפלפל,השום והפיסטוקים. מסירים מהאש ומערבבים עם גבינת המסקרפונה . מתבלים לפי הטעם וטוחנים הכל במעבד מזון לקרם אחיד. שומרים בקירור.

כשהבצק סיים את מנוחתו במקרר,נרדד אותו במכונה לפי הסדר עד שלב 6-7 ונמלא כמו בתמונה בעזרת שקית זילוף או כפית(כפית גלידה למי שאין שקיות זילוף,נח יותר מכפית רגילה)
נעטוף בבצק נוסף שרידדנו לאותו האורך ונצמיד את 2 יריעות הבצק יחד. 
נקרוץ בעזרת חותכן(כוס למי שאין)
ונהדק בעזרת מזלג.

נניח את הרביולי המוכנים על נייר אפייה משומן עטוף בנייר אפייה נוסף(לבל יתייבש) ונעבור להכנת הרוטב.

מצרכים לרוטב:

חבילת פטריות טריות (אני ממליצה על פטריות שי מאג'י,פטריות מיוחדות בעל טעם אגוזי,(ראו תמונה)
אם כי גם פורטובלה ושמפניון יעשו את העבודה מעולה!
3-4 שיני שום פרוסות
כחצי כוס(מדידה) יין לבן(עדיף חצי מתוק)
500 מל שמנת להקצפה(לא מתוקה)38 אחוזי שומן(נכון, אפשר עם פחות אחוזי שומן,פחות טעים מה לעשות:)
50 גרם חמאה לטיגון
מלח,פלפל,אגוז מוסקט

הכנה של הרוטב:

תחילה נטגן את הפטריות בחמאה ונוסיף את השום .
נוסיף את היין הלבן ונמתין לצמצום נוזלים(התקרמלות). נוסיף את השמנת ונערבב. 
נתבל, נטעם ונתקן טעמים .

בזמן שנחכה לצמצום הנוזלים נרתיח בסיר נפרד מים עם מעט מלח לרביולי .
כשהמים מבעבעים נזרוק פנימה את הרביולי (נדאג לא לשים הרבה מהם יחד בסיר. )

כשהרוטב מוכן והרביולי צף במים הרותחים(משמע הוא מוכן) נכבה את האש ונזרוק את הרביולי המוכנים להקפצה קצרה עם הרוטב במוכן (חשוב לא להמשיך בישול כדי לא לבשל את הרביולי יתר על המידה, זה נורא טעים אל-דנטא).
אז בתאבון!!
ועכשיו אני ממש בטוחה שיהיה לכם קשה לאכול סתם רביולי במסעדות(חוסכת לכם כסף ,נו:)








טוב חברים שלי, שיהיה בהצלחה! ובנוהל, אני כאן לשאלות! 

הישארו מעודכנים -

חפשו אותי בפייסבוק:(אם מופיעה לכם הערה שעברתי את מכסת החברים המותרת,תוכלו לעשות לי עוקב בפייסבוק על מנת לקבל עדכונים שוטפים ) https://www.facebook.com/rachely051


ובאינסטגרם:https://www.instagram.com/rachelivernir//


ובדף הפייסבוק שלי : :https://www.facebook.com/pages/%D7%A1%D7%93%D7%A0%D7%90%D7%95%D7%AA-%D7%A4%D7%98%D7%99%D7%A1%D7%A8%D7%99-%D7%91%D7%95%D7%98%D7%99%D7%A7-%D7%A4%D7%98%D7%99%D7%A1%D7%A8%D7%99%D7%A8%D7%97%D7%9C%D7%99-%D7%95%D7%A8-%D7%A0%D7%99%D7%A8/786032961460104?ref=aymt_homepage_panel


תגובות

  1. הודיה2/02/2016

    היי רחלי המדהימה!!!!
    הכל פשוט מושלם תודה על המתכונים המפורטים וה"חופרים" כדי שנבין את הפרט הגדול ועד הכי קטן!
    לגבי מתכון זה, לא רשומה כמות גבינת המסקרפונה במצרכים למלית,אשמח שתוסיפי .
    תודה רבה ,נשיקות!

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה