רביולי מתוק- מטוגן/אפוי,חלומי ביותר!! במלית חמצמצה אגוזית שוחה ברוטב(גנאש)שוקולד לבן :

רביולי מתוק-

מטוגן/אפוי,חלומי ביותר!!

במלית חמצמצה אגוזית שוחה ברוטב(גנאש)שוקולד לבן:



אז אחרי שדיברנו קצת על פסטה ביתית,ולמדנו להכינה מבלי לחשוש(אני מקווה :) נתחיל במתכוני פסטה מטריפים.
בתור התחלה אני מפנקת אתכם במתכון נדיר נדיר של רביולי לא שגרתי, מתוק. במלית חמצמצה (שמנת חמוצה) ואגוזית.. שוחה בגנאש שוקולד לבן מעודן .. אז יאלה ,נגבו את הריר ורוצו למטבח:)

תחילה הנה קישור למתכון מפורט שלי לבצק פסטה מעולה(שימו לב להבדלים בין בצק מלוח למתוק)http://rachelivernir.blogspot.co.il/2014/12/blog-post_4.html

ומיד נעבור להכנת המלית והרוטב.


מצרכים למלית:

250 גרם שמנת חמוצה 28 אחוזי שומן(מומלץ לסמיכות מרבית לא להוריד באחוזי השומן)

כפית תמצית וניל /או כף מחית וניל (עדיף!)/ואו תוכן מ1/2 מקל -וניל.

קורט קינמון(לפי הטעם)

כ2/3 כוס(מדידה) אבקת סוכר (לפי הטעם)

1/3 כוס (מדידה)"ברס" -(אגוזי לוז מסוכרים)

1/3 כוס(מדידה) אגוזי פקאן מסוכרים וקצוצים.

(עם האגוזים ניתן ל'לשחק' לפי טעמתכם האישי,או להשמיט.)

נערבב את כל חומרי המלית יחד ונטעם. נתקן טעמים לחמיצות עדינה ונשמור בקרור.


נכין רוטב שוקולד לבן(גנאש):

70 גרם שוקולד לבן

250 גרם שמנת להקצפה

(היחסים של הגנאש מאוזנים בכוונה תחילה על מנת שיהיה כיפי בפה ולא מתוק מידי)


ההכנה:

בקלחת נחמם את השמנת עד סף רתיחה ,ניצוק על השוקולד הלבן ונערבל. (מומלץ לעבוד עם בלנדר מוט לקבלת מרקם חלק ואחיד).
ניצוק מהרוטב החמים לצלחת הגשה יפה ונשמור בטמפרטורת חדר עד לסיום.
נרדד עד לעובי 6 במכונה. וניצור רביולי עם המלית שהכנו מראש .

מומלץ לטגן את הרביולי בחמאה אגוזית (חמאה שהורתחה עד לקבלת צבע ענברי וטעם אגוזי )
ולשם כך נצתרך 

200 גרם חמאה לטיגון.

או לחלופין ניתן לאפות את הרביולי בתנור שחומם מראש כ140-160 מעלות(תלוי בתנור שלכם)  - מומלץ להבריש בחמאה טרם האפייה.

כשהרביולי מוכן (אין צורך בבישול מקדים מלבד הטיגון/אפייה)
נטבול אותו ברוטב המוכן ,ונתענג על כל ביס! 
שווה כל רגע ושנייה של מאמץ מבטיחה לכם:)



הישארו מעודכנים -

חפשו אותי בפייסבוק:(אם מופיעה לכם הערה שעברתי את מכסת החברים המותרת,תוכלו לעשות לי עוקב בפייסבוק על מנת לקבל עדכונים שוטפים ) https://www.facebook.com/rachely051


ובאינסטגרם:https://www.instagram.com/rachelivernir//


ובדף הפייסבוק שלי : :https://www.facebook.com/pages/%D7%A1%D7%93%D7%A0%D7%90%D7%95%D7%AA-%D7%A4%D7%98%D7%99%D7%A1%D7%A8%D7%99-%D7%91%D7%95%D7%98%D7%99%D7%A7-%D7%A4%D7%98%D7%99%D7%A1%D7%A8%D7%99%D7%A8%D7%97%D7%9C%D7%99-%D7%95%D7%A8-%D7%A0%D7%99%D7%A8/786032961460104?ref=aymt_homepage_panel


תגובות