תפוח אדמה ובטטה מוקרם-לא קלאסי
והכי טעים שיש !
אני מודה, אני משוחדת!
אבל גם אם אתם לא מאוהבי מאכלי חלב כמוני ,
אין סיכוי שלא תתאהבו בדבר ההורס הזה!
תפוחי אדמה נימוחים ועטופים היטב ברוטב קרמי וסמיך של -
שמנת, מעט צ'ילי, זרזיף עגבניות לרעננות וים של בצל ומוצרלה
(או גבינה צהובה רגילה,זה עדיין שחיתות!)
(או גבינה צהובה רגילה,זה עדיין שחיתות!)
אז נגבו את הריר,וקדימה לעבודה:)
מצרכים:
(כ- 4 מנות)
6-7 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים
2 בטטות קלופות ופרוסות
3 בצלים גדולים פרוסים דק (חצי ירח:)
2 שיני שום כתוש
מיץ מ-2 עגבניות בשלות(ניתן לגרד במגרדת)
500 מל שמנת להקצפה(לא מתוקה! זה רק עוזר לסמיכות)
200 גרם גבינת מוצרלה איכותית/צהובה ובעצם כל גבינה שאוהבים!
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
מלח
פלפל
מעט כמון (מוסיף המון! כרבע כפית שלא ישתלט)
אגוז מוסקט
מעט סוכר( לאיזון טעמים)
ההכנה:
תחילה נרתיח בסיר מים עם מלח (כ2 כפות מלח) ונמתין לרתיחה.
נכניס פנימה את תפוחי האדמה והבטטה ונמתין רק עד שהם מחליפים צבע לבהיר יותר (סף רתיחה)
בינתיים נכין את הרוטב:
בקערה נערבב -שום,צ'ילי,מיץ העגבניות,שמנת,בצל ותבלינים .
נטעם-ונתקן תיבול.(קחו בחשבון לא להמליח יותר מידי את הרוטב
היות ויש גבינה שהיא מלוחה דיה,והיות ותפוחי האדמה בושלו במי מלח)
כשתפוחי האדמה והבטטה התרככו מעט במים הרותחים, נעבירם למסננת ומיד לאחר מכן לתבנית משומנת מעט.
ניצוק את הרוטב עם התוספות ונפזר מעל גבינה בנדיבות.
נאפה בחום גבוהה רק עד לסמיכות הרוטב וצריבת הגבינה.
מה שנשאר זה לאחל לכם בתאבון (אני עדינה כן, תסתערו:)
ושתפו אותי בתוצאות שלכם!
רחלוששש יא מדהימה ומוכשרת!! זה נראה סוף הדרך!! רק שאלה.. כשאת רושמת שמנת לא מתוקה את מתכווהת לשמנת לבישול??
השבמחקתודה מאמוש! הכוונה לשמנת להקצפה שהיא לא מתוקה (38 אחוזי שומן) שהיא הרבה יותר סמיכה ומעולה לרטבים לפסטות הקרמות וכו..
מחקרחלי יקרה עשיתי שני מתכונים שלך, אחד את הפוקצ'ה והשני התפוחי אדמה המוקרמים וזה פשוט מעדנים!!!
השבמחקתודה רבה לך ושבת שלום.
תמשיכי לעדכן אותי.
כיף לשמוע מותק שמחה לעזור ושמחה לשמוע על תוצאות טעימות:)
מחק