מרק תירס קרמי ומפנק בניחוח שום:
*מתכון מצולם*
אצלנו בבית, כל שנה מחדש כשהחורף בא לבקר,
הוא תמיד מתקבל באהבה רבה.
(בעיקר אצלי אבל למי אכפת?!)
תשאלו למה?! ואני אענה כמובן! :)
אחת הסיבות שגורמות לי כלכך להתאהב בחורף,היא זה!
מרק קרמי ומנחם שמענג אותי בכל ביס ועד הדרך המחממת לקיבה :)
כי כשהגשם מידפק לי בחלון , (חולה על זה שיהיה לכם ברור חח)
זה מה שאני צריכה להשלמת החוויה החורפית ..
(עוד פרט שולי-מאוהבת בתירס על כל תוצריו)
אז לפני שמתחיל שוב הגשם,
רוצו לסופר !
כי בפעם הבאה שהוא בא לבקר אתם מתחממים עם זה.
עוד עובדה מאוד חשובה ששכחתי לציין,
עשרים דקות וכלום עבודה ויש לכם את המרק הכי הורס שיש!
ועובדה נוספת,היות ומדובר בתירס (עשיר בעמילן להזכירכם -קורנפלור לדוגמה)
המרק הזה לא צריך שוב מייצבים להסמכה.
הקסם קורה לבד!
ועובדה נוספת,היות ומדובר בתירס (עשיר בעמילן להזכירכם -קורנפלור לדוגמה)
המרק הזה לא צריך שוב מייצבים להסמכה.
הקסם קורה לבד!
המצרכים :
(כ -4 מנות)
חבילה אחת של תירס קפוא (כדוגמת סנפרוסט)
3 בצלים קצוצים גס
4 שיני שום
50 גרם חמאה (לטיגון ראשוני)
250 מל' שמנת להקצפה (לא מתוקה-תורם להסמכה)
מלח
פלפל
אגוז מוסקט
סוכר
-לא חובה- ציר ירקות ביתי(פשוט נוזל בישול של שלל הירקות שאתם אוהבים)
ההכנה:
בסיר עם תחתית עבה נחמם את החמאה עד המסה,
נוסיף את הבצל והשום ונסגור את הסיר למשך 5 דקות (נערבב מידי פעם שלא יידבק לתחתית)
נוסיף 3/4 שקית תירס נערבב ונסגור שוב את הסיר לאידוי
(למשך 10 דקות נוספות ,וכמובן נערבב מידי פעם שלא יידבק לתחתית)
בשלב זה נוסיף עד כיסוי מלא נוזלים (למהדרין,ציר ירקות מושקע ייתן טעם עמוק יותר.
לעצלנים-גם מים יעשו את העבודה ,מבטיחה:)
נתבל ונטעם.
נכניס את תכולת הסיר למעבד מזון (או בעזרת בלנדר מוט )ונטחן למרקם חלק וקרמי.
נסנן ונחזיר חזרה לסיר.
נוסיף את השמנת,נחמם קלות ונגיש מיד :)
בתאבון חברים!
אתם הולכים להתמכר!
תגובות
הוסף רשומת תגובה