עוגת לוטוס ומסקרפונה (בטעמי וניל שמנת וריבת חלב)

עוגת קרם מסקרפונה ולוטוס

 (בטעמי וניל שמנת וריבת חלב)

 - שלא תפסיקו ליישר!! 


קשה היה לפספס את מתקפת ה'לוטוס' שהתחוללה כאן בשנה האחרונה.. 
חייבת להתוודות,הגרסה המפורסמת של העוגה הזאת לא'עשתה' לי את זה.. 
מתוקה מידי..
ולכן,אני מציגה כאן גרסה שונה- עשירה טעימה וממכרת !
 אך בעיקר, מאוזנת יותר..
 (זאת הסיבה שלא תפסיקו ליישר אותה חח )

דבר נוסף,
אני יודעת שהרבה מכם מתנשפים למשמע המילה- ג'לטין-
אז הגיע הזמן לשבור את המיתוס!
ג'לטין ממש לא מסובך לשימוש! 
הג'לטין נטול טעם!
 ובעיקר בעיקר הג'לטין ייתן לעוגה שלי מראה מושלם של קונדטורית בוטיק :)

ועכשיו,ניגש לעבודה!

**(המתכון שופצר לנוחיותכם )**

מצרכים: 

(המתכון מיועד לרינג גבוה בקוטר 24  (לתוצאה גבוהה כמו בתמונה) או תבנית 28 /26 לתוצאה נמוכה יותר ..

לבסיס:
חבילת ביסקוויט לוטוס טחון (שרוול אחד )
100 גרם חמאה 


לקרם:
250 (גביע) גרם גבינת מסקרפונה (נמכר בכל המרכולים)
2גביעי שמנת חמוצה (מומלץ 27 אחוזי שומן)
250 (גביע קטן) גבינה לבנה 9 אחוז 
500 מל שמנת להקצפה.
3/4 כוס אבקת סוכר (כוס מדידה=שווה ערך לכוס שתייה חמה חד פעמית)-.
פחית חלב מרוכז (כ 400 גרם. נמכר בכל המרכולים כיום ניתן להשיג אף בהכשר מהודר)
ווניל איכותי , -עדיף מחית ווניל או מקל ווניל אבל גם אם אין,תמצית איכותית תעשה את העבודה.
2 כפות פודינג וניל
14 גרם אבקת ג'לטין שהושרה ב 70 גרם מים קרים-(זה שווה ערך לשקית ג'לטין אם כי עדיף להשתמש
בג'לטין מקצועי ולא מהסופר)


לשכבת הפרורים(העליונה):
ממרח לוטוס שלם מומס.
חבילה נוספת של ביסקוויט לוטוס (מפורר גס הפעם). 

ההכנה:

מכינים את הבסיס:

טוחנים את הלוטוס ומערבבים עם החמאה המומסת. משטחים בתחתית הרינג.
(למראה מושלם אני ממליצה בשלב זה להעזר בשקף לעוגות ולרפד את הרינג מבפנים .
 כך תקבלו מראה ישר לעוגת הלוטוס שלכם  בדיוק כמו בקונדיטוריה:)

מכינים את הקרם:
בקערת המיקסר נקציף את השמנות המתוקות עם מחית הוניל ואבקת הסוכר לקצף ראשוני אך יציב. נוסיף את השמנות החמוצות ונסיים הקצפה
בהוספה של החלב המרוכז   .
 בקערה נפרדת נערבב את הגבינה עם הפודינג  .
נוסיף את גבינת המסקרפונה לשמנות המוקצפות ונעבד שוב לאיחוד קצר.
נוסיף את את מסת הגבינה עם הפודינג לקערת המיקסר ונקציף הכל יחד שוב לדקה נוספת 
עד קבלת קרם אחיד ויציב אבל לא מידי (מומלץ מרקם יוגורט סמיך ).
נשרה את אבקת הג'לטין במים קרים כרבע שעה(עד שסופח את כל הנוזלים)
ולאחר מכן נחמם בעדינות  , להמסה את מסת הג'לטין.
*ההמסה צריכה להיות מבוקרת! (במיקרוגל- כ30 שניות וחום בינוני בלבד, או על קערת מים-בן מארי)
את נוזל הג'לטין המומס -לעולם -לא ניצוק ישירות לתערובת השמנות! 
אלה, נעשה זאת בהדרגה (תהליך שנקרא בקונדיטוריה השוואת טמפרטורות והשוואת מרקמים) ואני אסביר:
ניקח כ-כף מתערובת השמנות המוקצפת ונכניס לקערת הג'לטין המומס ונערבב מיד. 
נחזור על הפעולה 3 פעמים ורק אז ניצוק חזרה את כל מסת הג'לטין (עם מעט משמנות)
 חזרה לקערת השמנות ונערבב היטב ! 
בשלב זה אני ממליצה לסנן את המסה למניעת גושי ג'לטין מיותרים , ורק אז ליצוק לתבנית עם השקף.

לאחר שיצקנו את מסת השמנות המסוננת אל תוך הרינג,
(מומלץ לעטוף את הרינג בתחתית בניילון נצמד למניעת בריחה של המסה)


נקפיא למספר שעות (עדיף לילה) ורק אז נחמם קלות את ממרח הלוטוס
(שקשה בשלב הזה לכן צריך לחממו) וניצוק על המוס הקפוא.
מפוררים את יתרת בסקוויט הלוטוס בנדיבות על המוס הקפוא.

מחלצים בזהירות את העוגה מהרינג ו'מקלפים' את השקף .

מומלץ לאכול כשהעוגה מופשרת לחלוטין, (שומרים בקרור:)




אז חברים שלי, תהנו ! ותשתפו אותי בתוצאות שלכם!

הישארו מעודכנים -

חפשו אותי בפייסבוק:(אם מופיעה לכם הערה שעברתי את מכסת החברים המותרת,תוכלו לעשות לי עוקב בפייסבוק על מנת לקבל עדכונים שוטפים ) https://www.facebook.com/rachely051


ובאינסטגרם:https://www.instagram.com/rachelivernir//


ובדף הפייסבוק שלי : :https://www.facebook.com/pages/%D7%A1%D7%93%D7%A0%D7%90%D7%95%D7%AA-%D7%A4%D7%98%D7%99%D7%A1%D7%A8%D7%99-%D7%91%D7%95%D7%98%D7%99%D7%A7-%D7%A4%D7%98%D7%99%D7%A1%D7%A8%D7%99%D7%A8%D7%97%D7%9C%D7%99-%D7%95%D7%A8-%D7%A0%D7%99%D7%A8/786032961460104?ref=aymt_homepage_panel


תגובות

  1. מה המשקל של שרוול לוטוס? יש כמה סוגים ויותר פשוט אם תוכלי לתת את זה לפי משקל.
    תודה

    השבמחק
  2. היי רחלי, לאיזו תערובת אני מוסיפה את הפחית חלב מרוכז?

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה