מטבוחה מרוקאית- של אמא:)

מטבוחה מרוקאית- של אמא)

שאלו אותי לא מעט, מתי אני אפנק במתכון מרוקאי, 
כי בכל זאת, פטיסרי או לא-דם מרוקאי זורם לי בעורקים:)
ואני הבטחתי, שגם לזה נגיע- והנה הגענו:)
אז את המתכון למטבוחה המהממת הזאת קיבלתי מהאמא המרוקאית והנדירה שלי,
ותאמינו לי,אין אדם שאכל אותה ולא טען שזאת הכי טובה שאכל! 
היא קלאסית,פיקנטית עד חריפה כמו שמטבוחה צריכה ליהות ,וממכרת בצורה לא רגילה!
חייבת להתוודות,אחד המאכלים האהובים עליי ביותר,
זה עם חלה של יום שישי רכה ואוורירית(קישור למתכוןhttp://rachelivernir.blogspot.co.il/2015/01/blog-post.html?showComment=1421696534915)
ועליה הר קטן של מטבוחה.. ככה בשביל הנשנוש:)



לפני המתכון אני אספר לכם שהמתכון הזה הוא נכס לכלכך הרבה מאכלים! 
אני משתמשת בו קבוע לפיצה המפורסמת שלי(אעלה מתכון בקרוב)
וגם לשקשוקה נדירה.. או סתם לטוסטים של אמצע הלילה (רק אצלי??? חח)
בקיצור ,נכס כבר אמרנו?! 

נקודה רגישה (ואחרונה )שניגע בה, מרוקו= שמן! 
אם אתם מפחדים משמן,אל תכינו אוכל מרוקאי:)
ולא,אני לא מסכימה עם הסברה שאומרת שניתן לוותר על שמן  במאכלים מסוג זה..זה לא אותו טעם!
תשאלו את הסבתות :) 


המצרכים:

12 עגבניות בשלות .
ראש וחצי של שום -קלוף ,פרוס.
2 פלפל ירוק חריף .(ניתן להפחית/להוסיף לפי טעמכם האישי)
1/2 כוס שמן פפריקש (שמן קנולה מעורבב עם 2 כפות פפריקה מתוקה )
כמון
נגיעה של כורכום
מלח
סוכר
פפריקה מתוקה(עדיף מרוקאית)

ההכנה:

כלכך פשוט שזה מביך, קוצצים הכל (אפשר להעזר בחותכן ירקות לזרז תהליכים).
מניחים הכל בסיר עם תחתית עבה עם כפית שמן אחת בלבד (לצמצום אחיד של נוזל העגבניות )
משאירים את הסיר פתוח על להבה נמוכה עד לצמצום מלא של נוזלים/עד שנקבל 'ריבת' עגבניות .
נוסיף תוך כדי ערבוב ובהדרגה את שמן הפפריקש שהכנו קודם,
 ונוסיף: כף מלח, 2 כפות סוכר , כ4 כפות פפריקה. מעט כמון ומעט כורכום . 
טועמים,ומתקנים תיבול.

והנה ,יש לכם מטבוחה מרוקאית ,או כמו שאומרים אצלנו, אסלית :)

תהנו חברים שלי ! 

הישארו מעודכנים -

חפשו אותי בפייסבוק:(אם מופיעה לכם הערה שעברתי את מכסת החברים המותרת,תוכלו לעשות לי עוקב בפייסבוק על מנת לקבל עדכונים שוטפים ) https://www.facebook.com/rachely051


ובאינסטגרם:https://www.instagram.com/rachelivernir//


ובדף הפייסבוק שלי : :https://www.facebook.com/pages/%D7%A1%D7%93%D7%A0%D7%90%D7%95%D7%AA-%D7%A4%D7%98%D7%99%D7%A1%D7%A8%D7%99-%D7%91%D7%95%D7%98%D7%99%D7%A7-%D7%A4%D7%98%D7%99%D7%A1%D7%A8%D7%99%D7%A8%D7%97%D7%9C%D7%99-%D7%95%D7%A8-%D7%A0%D7%99%D7%A8/786032961460104?ref=aymt_homepage_panel


תגובות

  1. אנונימי12/31/2014

    היי רחלי תודה על המתכון האם את מקלפת את העגבניות לפני שקוצצת אותן?

    השבמחק
    תשובות
    1. בכיף! לא, העגבניות עם קליפה:)

      מחק
  2. שלום רחלי,
    מכינה עכשיו... את השום והפלפל להכניס ביחד עם העגבניות כשהן מצטמצמות? לפני התבלון?

    השבמחק
    תשובות
    1. נכון מאוד :) בטוחה שזה כבר לא רלוונטי אבל אם עשית כך עשית נכון.

      מחק
  3. האם הקליפות של העגבניות לא מעיבות? לא יצא לי להכין עם קליפה בלי להרגישה

    השבמחק
  4. היי.. כמה זמן מבשלים על הגז?

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה