עוגת שמנת קוקוס בחושה, עסיסית רכה ובמילה אחת, מושלמת!
לעתים, הפשטות היא המנצחת .
וכך גם במקרה הזה. אני מודה , אני מאוהבת בקוקוס! שילוב של קוקוס וניל בטעמה החלבי של השמנת מבחינתי מסכם שלמות:)
אבל,גם אם אינכם חושבים כמוני,אני בטוחה שתמצאו את הטעם שאתם אוהבים ותמירו את העוגה הזאת לגרסה שלכם. למשל אבקת נוגט(לוז)במקום קוקוס, או פקאן מסוכר טחון,או סתם שוקולית (לעוגה שוקולדית בחושה לילדים.. )ואפילו קקאו -(רק הוסיפו סוכר בהתאם עוד כ2/3 כוס)בקיצור עופו עם הדימיון . (ראו תמונות).
ובעיקר תהנו מהטעם ומכלום עבודה!
השומן במתכון זה הוא השמנת. ואי לכך אם בא לכם להמיר לפרווה לא נחליפה בשמן צמחי אלא,
בשמנת פרווה איכותית (כדוגמת השף הלבן)
תמצית וניל השתמשו בתמצית איכותית או למהדרין(כמוני,) תשתמשו בדבר האמתי, תוכן מקל וניל או משחת(מחית)וניל.
העוגה בהשראת מתכון דומה של קרין גורן המקסימה .עם טויסט שלי כמובן.
המצרכים:(תבנית קפיץ 24 או להכפיל כמויות)
500 מֱ'ל שמנת להקצפה
4 ביצים שלמות ( M)
כף וחצי תמצית/מחית/תוכן מקל -וניל
כוס וחצי סוכר-מומלץ סוכר וניל (מדובר בכוס מדידה אוניברסלי שהוא שווה ערך לכוס שתייה חמה חד פעמית)
2 כוסות (מדידה) קמח מנופה
שקית אבקת אפייה
כוס וחצי קוקוס
50 גרם חמאה לשימון התבנית/נייר האפייה
ההכנה:
בקערת המיקסר נקציף את השמנת והסוכר בהדרגה 100 אחוז הקצפה .נוסיף את הביצים בהדרגה , ואת מחית/תמצית הווניל,נערבל לאיחוד ננפה פנימה(חשוב לנפות לאווריריות העוגה)
קמח, ואבקת אפייה. נוסיף גם את הקוקוס ונערבל שוב לאיחוד בעדינות.
קמח, ואבקת אפייה. נוסיף גם את הקוקוס ונערבל שוב לאיחוד בעדינות.
ניצוק לתבנית ששומנה מראש בחמאה(עדיף גם מרופדת בנייר אפייה אף הוא משומן) עד 3/4 גובה..(הבלילה תופחת באפייה) נדפוק מעט את התבנית להוצאת בועות אוויר,וניישר מעט.
נאפה בתנור שחומם מראש כ160- 140 מעלות(תלוי בתנור שלכם) כשעה/עד שיוצא קיסם יבש אך מעט לח.
נאפה בתנור שחומם מראש כ160- 140 מעלות(תלוי בתנור שלכם) כשעה/עד שיוצא קיסם יבש אך מעט לח.
כשהעוגה הצטננה ניתן להפוך אותה על צלחת הגשה לקבלת מראה מהודר יותר.
מקציפים עד הסוף את השמנת ורק אח"כ מוסיפים את שאר החומרים תוך כדי המשך הקצפה? זה לא שובר את הקצפת?
השבמחקהיי רחל את במקרה פירסמת עוגה דומה לזו עם תחתית פתיבר? הכנתי אותה ולא מוצאת אודה על עזרתך..
השבמחקביצים ,שמנת קמח וסוכר קוקוס אלה כל המצרכים? וגם כתבת סוכר וניל,הרי כתוב בוכר רגיל,וגם הפודינג נכנס להקצפה דל השמנת המתוקה?
השבמחק