בצק שמרים מתוק- קראנץ' שמרים . הורס בריאות!!


קראנץ' שמרים . הורס בריאות!!


שמרים רבותי,שמרים! בואו נדבר קצת על עוגות שמרים..רובנו הגדול חולמים על  פרוסת עוגת שמרים  עסיסית ומלאת כל טוב,רצוי אפופת חמאה ומזילת שוקולד חלב איכותי, נוגט וניל קוקוס ועוד דברים טובים
(או שזאת רק אני ,אבל למי אכפת:)לצד הקפה המנחם של הבוקר.
אז במסגרת היותי שופעת טובנ'ס הנה לפניכם המדריך השלם לקראנץ' שמרים בכמה אופציות ובעיקר(בעיניי) הטעים ביותר!!
חמאתי,ונילי,אוורירי ובואו נגיד את זה, מושחת!!



כמובן שניתן להמיר גרסה זאת לפרווה לכל המעוניינים,על ידי החלפת החמאה במזולה בטעם חמאה, והחלפת החלב בחלב קוקוס/שקדים/סויה וניל .אם כי ברור שזה לא כמו הדבר האמיתי אך זה עדיין מאוד טעים.
המתכון דורש מעט השקעה אך באמת לא מורכב מידי, ובעיקר שווה כל רגע של השקעה.

**(המתכון שופצר לנוחיותכם )**

מתכון לבצק שמרים מתוק-

/קראנץ' שמרים, וניל חלומי:

(המתכון מתאים למספר קראנצ'ים , ניתן להכפיל או לחלק כמויות )

קילו קמח מנופה

2 וחצי כפות שמרים יבשים/שקית שמרים טריים

שקית משפר אפייה ביתי(מומלץ לא לוותר על כך נמכר בכל המרכולים או חנויות מתמחות לאפייה)

2 גרם מלח

כוס (מדידה)ורבע סוכר  (מומלץ סוכר וניל אך אפשרי גם סוכר רגיל. 

(כוס מדידה אוניברסלי מכיל 220-240 מל וניתן להמירה בכוס שתייה חמה חד פעמית)

תוכן מקל וניל/מחית וניל טהור(למי שאין אפשרי להשתמש בתמצית וניל איכותית)

3 ביצים גודל L (בטמפרטורת החדר)

כוס וחצי חלב פושר(לא חם)

200 גרם חמאה מומסת(טמפרטורת חדר)

ההכנה :

במיקסר עם וו לישה מערבלים את היבשים ללא המלח,ומוסיפים בהדרגה את הביצים,חלב וניל ורק אז את המלח. מערבלים לבצק מעט רך ומוסיפים בהדרגה את החמאה. לשים כ-10 דקות(בסך הכל) ומניחים להתפחה ראשונה במקום מעט חמים .(מכוסה ,לבל יוצר קרום,אך עם פתחי אוורור)
למהדרין, מומלץ להתפיח התפחה איטית במשך לילה במקרר, כך גם הבצק יותר נח לעבודה בבוקר.
לאחר הכפלת נפח ראשונה מחלקים את הבצק לכ2-4 חלקים.(תלוי במספר הקראנצ'ים שתרצו לקבל ובגודלם)
 (חשוב מאוד, בזמן שעובדים עם חלקית מהבצק שומרים את שאר הבצק עטוף לבל יקבל קרום ויתייבש)
מרדדים לעלה גדול , בעזרת פלטה מדורגת (או לקקן) מורחים מלית בנדיבות(עוד רגע נדבר על מליות)
ומכאן בעצם ניתן לעצב את הקראנץ' שלכם בכל אופציה שעולה לכם בראש.
הקלאסי ביותר -ליצור מעין נחש גדול ולחרוץ  חריצים בעזרת סכין חלק לכל אורכו, כך שהמלית תבצבץ בעד החריצים  . ניתן אף לסובב את ה'נחש' עם החריצים שיצרנו בתוך תבנית עגולה (קפיץ משומנת בחמאה)
ולקבל קראנץ' מעוגל. 
ניתן גם לחתוך את ה'נחש' לפרוסות של כ 3 ס"מ ולחברם יחד בתבנית משומנת כך בעצם נקבל קראנץ' שושנה
(כמו בתמונה המוגדלת)

לאחר עיצוב הבצק מזגגים בביצה טרופה (אפשרי להוסיף כף דבש לזיגוג)מניחים להתפחה שנייה במקום חמים (טיפ להתפחה שנייה- לחמם תנור לעשר דקות על 40 מעלות. לכבות וכשהתנור על 30-40 מעלות להכניס פנימה את הקראנצים הם יתפחו בצורה מדהימה ואתם תקבלו בצק רך אוורירי שיכפיל את נפחו במהירות)
לאחר הכפלה שנייה מזגגים שוב בביצה (הפעם בזהירות לבל נוריד את האוויר/גז מן הבצק)
ואופים עד הזהבה(כ25-35 דקות) על כ 160 מעלות (תלוי בתנור שלכם) 







מליות:

בואו נדבר רגע על מליות. אם לא בא לכם להשקיע, גם ממרח קנוי יעשה את העבודה יופי
(כדוגמת נוטלה, לוטוס ריבת חלב (כמו בתמונה מעלה, מלית ריבת חלב ושברי גליליות) וכו) 
אם אתם שייכם לזן המשקיע . הנה לפניכם כמה רעיונות למליות : 

מלית שוקולד לבן וניל שקדים קוקוס וקוקוס קלוי:

200 גרם שוקולד לבן
50 גרם חמאה
חופן קוקוס טרי
חופן קוקוס קלוי(ניתן לקלות קוקוס בקלות!
חממו מחבת טפלון וחממו עליו את הקוקוס עד שיחליף צבעו לזהוב)
חופן שקדים טחונים (נמכר בחנויות המתמחות או בחנויות טבע)
תוכן מ1/2 מקל וניל/כף מחית וניל /תמצית וניל איכותית

ממיסים על גבי בן מארי/במיקרוגל(במקטעים של לא יותר מ30 שניות כל פעם.חום בינוני.)
את השוקולד והחמאה, ומערבבים פנימה את שאר המרכיבים לממרח אחיד.

מלית שוקולד חלב פרלינה(נוגט):

200 גרם שוקולד חלב
50 גרם חמאה/חמאת קקאו
2 כפות אבקת נוגט(אבקת פרלינה-אגוזי לוז מקורמלים וטחונים .נמכר בחנויות המתמחות)
חופן ברס(אגוזי לוז קצוצים מסוכרים, נמכר בחנויות המתמחות)

שוב, ממסים באותה הדרך את השוקולד והחמאה ומוסיפים את שאר המרכיבים.

ניתן להמיר את הברס -בפקאן וקורט קינמון כך נקבל-
מלית שוקולד חלב פקאן וקינמון . 


אז כמו שהבנתם ניתן לשחק בלי סוף במליות וטעמים הכי חשוב דגש על חומרי גלם איכותיים ועבודה נכונה , כך נקבל את הקראנץ' המושלם ! 

לאחר האפייה ניתן להבריש את הקראנצים ב-ריבת משמש או למי שיש גלזורה קרה (נמכר בחנויות המתמחות)
או לחילופין לפדר אבקת סוכר. 




בהצלחה חברים ! אני כאן לשאלות! 

הישארו מעודכנים -

חפשו אותי בפייסבוק:(אם מופיעה לכם הערה שעברתי את מכסת החברים המותרת,תוכלו לעשות לי עוקב בפייסבוק על מנת לקבל עדכונים שוטפים ) https://www.facebook.com/rachely051


ובאינסטגרם:https://www.instagram.com/rachelivernir//


ובדף הפייסבוק שלי : :https://www.facebook.com/pages/%D7%A1%D7%93%D7%A0%D7%90%D7%95%D7%AA-%D7%A4%D7%98%D7%99%D7%A1%D7%A8%D7%99-%D7%91%D7%95%D7%98%D7%99%D7%A7-%D7%A4%D7%98%D7%99%D7%A1%D7%A8%D7%99%D7%A8%D7%97%D7%9C%D7%99-%D7%95%D7%A8-%D7%A0%D7%99%D7%A8/786032961460104?ref=aymt_homepage_panel


תגובות

  1. רחלי היקרה את גדולה וכמו כן היצירות המהממות שאת מכינה משתפת מתכונים מעולים וטובים הכל מושלם אני מאחלת לך הצלחה בכל כי את גדולה ממני אורלי מרוקנה עוגיות מרוקאיות. ותענוגות האפייה והבישול הביתי של אורלי

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה יקירתי :) כיף גדול לשמוע! נשיקות

      מחק

הוסף רשומת תגובה