עוגיות חמאה קוקוס וניל- פריכות ונימוחות בטרוף ! במגוון מליות מושחתות.:)

עוגיות חמאה קוקוס וניל- פריכות ונימוחות בטרוף !

 במגוון מליות מושחתות:)

זה לא סוד,
אני מטורפת על קוקוס, וניל וחמאה )
בשבילי, זה השילוש הקדוש !

עכשיו תוסיפו לאושר הזה מליות מושחתות כגון,
מלית שוקולד חלב פרלינה (נוגט).
מלית שוקולד לבן קוקוס ושקדים.
מלית ריבת חלב ונגיעות שקדים.
מלית חלבה ושוקולד חלב.
וכו וכו..
ואני בגן עדן:)




אתם בטח שואלים את עצמכם איך המליות המהממות האלה נכנסות לתמונה.
ובכן,את העוגיות הכנתי בצורה מיוחדת בתוך תבניות מיני פאי קטנטנות (ראו התמונה )
על מנת לקבל מאין קלתית מעוגיית החמאה שלנו, 
וכך בעצם יש לנו מקום למליות .




העוגייה עצמה לא מאוד מתוקה כדי לתת מקום למליות שלנו שהן מתוקות דיין.
וזה מה שהופך אותה למסוכנת במיוחד!

היא מאוזנת מאוד, ופשוט אי אפשר להפסיק לאכול אותה!! 

מצרכים:

3/4 כוס (מדידה) סוכר וניל (אפשרי גם סוכר רגיל למי שאין, או להשלים סוכר וניל וסוכר רגיל עד שנגיע ל3/4 כוס)
*(כוס מדידה -כ 220-240 מל. אם אין לכם כוס מדידה השתמשו בכוס שתייה חמה חד פעמית
 היא שוות ערך לכוס מדידה)
3 כוסות (מדידה) קמח מנופה.
כוס (מדידה) קוקוס.(למי שלא אוהב קוקוס,ניתן להחליף בשקדים טחונים או כל אגוזים שאוהבים )
שקית אבקת אפייה (כ 10 גרם)
250 גרם חמאה חצי קרה (חתוכה לקוביות)
2 ביצים (M-)
כף וחצי חלב
קורט מלח

מליות:

בואו נדבר רגע על מליות. אם לא בא לכם להשקיע, גם ממרח קנוי יעשה את העבודה יופי
(כדוגמת נוטלה, לוטוס ריבת חלב וכו'-) 
או סתם קוביות שוקולד נטורל (מומלץ חלב/ לבן )
אם אתם שייכם לזן המשקיע . הנה לפניכם כמה רעיונות למליות : 

מלית שוקולד לבן וניל שקדים קוקוס וקוקוס קלוי:

200 גרם שוקולד לבן
50 גרם חמאה
חופן קוקוס טרי
חופן קוקוס קלוי(ניתן לקלות בעצמכם קוקוס בקלות!
חממו מחבת טפלון והניחו עליה קוקוס לבן עד שמחליף את צבעו) ,
חופן שקדים טחונים (נמכר בחנויות המתמחות או בחנויות טבע)
תוכן מ1/2 מקל וניל/כף מחית וניל /תמצית וניל איכותית

ממסים  בקלחת/במיקרוגל את החמאה, ומערבבים פנימה את שאר המרכיבים 
מלבד השוקולד לממרח אחיד.
לבסוף מאחדים עם השוקולד ומניחים בצד. 
*(רצוי שהשוקולד לא יהיה גדול כדי שיימס היטב באפייה. 

מלית שוקולד חלב פרלינה(נוגט):

200 גרם שוקולד חלב
50 גרם חמאה
2 כפות אבקת נוגט (אבקת פרלינה מכילה אגוזי לוז מקורמלים וטחונים. נמכר בחנויות המתמחות)
חופן ברס (אגוזי לוז קצוצים מסוכרים, נמכר בחנויות המתמחות)

שוב, ממסים באותה הדרך את החמאה ומוסיפים את שאר המרכיבים.

ניתן להמיר את הברס -בפקאן וקורט קינמון כך נקבל-
מלית שוקולד חלב פקאן וקינמון . 


מלית חלב ושוקולד חלב:

נפורר -
כ150-200 גרם חלבה איכותית 
ונערבב עם -
200 גרם שוקולד חלב.


 כמו שאתם בטח מבינים ניתן לשחק בלי סוף במליות ובטעמים והכי חשוב לשים דגש
על חומרי גלם איכותיים ועבודה נכונה .

מלית רבית חלב ושקדים:

ניתן להכין בקלות בבית רבית חלב על ידי בישול של חלב מרוכז. 
אך גם ממרח ריבת חלב איכותי וקנוי יעשה את העבודה! 
ערבבו מספר כפות של ממר ריבת חלב עם 3-4 כפות שקדים טחונים.



לאחר שהכנו את המליות שלנו בצד ניגש להכנת הבצק.







ההכנה:

בקערת המיקסר המצוידת בוו גיטרה נערבל תחילה את היבשים,
ונוסיף את קוביות החמאה עד לקבלת תערובת פירורית.
נוסיף את הביצים ומעט החלב ונעבד רק עד קבלת בצק.
על מנת לשמור על הבצק כמה שיותר פריך לא נערבל אותו יותר מידי . 
(ערבול יתר של בצק =פיתוח רשת הגלוטן של הבצק. ואת זה אנחנו לא רוצים ! )
אי לכך נסיים את איחוד הבצק ביד ולא במיקסר. 

מומלץ לקרר כעשר דקות את הבצק טרם העבודה איתו.
(עטפו את הבצק בניילון נצמד לבל יתייבש/יתחמצן.)

לאחר קירור קצר של הבצק,נרדד לעובי של כ -1 ס"מ. 
נרפד כל תבנית מיני פאי בבצק ונהדק היטב.
נמלא בכל מלית אש נחפץ ונסגור את המיני פאי בחתיכה נוספת של בצק 
נסיר עודפים ונהדק היטב.

(ממליצה לפדר מעט אבקת סוכר על העוגיות טרם האפייה,
מה שיוצר מאין קרמול של העוגייה בתנור)

נאפה בתנור שחומם מראש 150-160 מעלות עד הזהבה קלה מאוד. (כ 12-15 דקות)

בסיום האפייה מומלץ לפדר אבקת סוכר פעם נוספת ולהגיש. 


תהנו חברים יקרים, 
ושתפו אותי בתוצאות שלכם:)


הישארו מעודכנים -

חפשו אותי בפייסבוק:(אם מופיעה לכם הערה שעברתי את מכסת החברים המותרת,תוכלו לעשות לי עוקב בפייסבוק על מנת לקבל עדכונים שוטפים ) https://www.facebook.com/rachely051


ובאינסטגרם:https://www.instagram.com/rachelivernir//


ובדף הפייסבוק שלי : :https://www.facebook.com/pages/%D7%A1%D7%93%D7%A0%D7%90%D7%95%D7%AA-%D7%A4%D7%98%D7%99%D7%A1%D7%A8%D7%99-%D7%91%D7%95%D7%98%D7%99%D7%A7-%D7%A4%D7%98%D7%99%D7%A1%D7%A8%D7%99%D7%A8%D7%97%D7%9C%D7%99-%D7%95%D7%A8-%D7%A0%D7%99%D7%A8/786032961460104?ref=aymt_homepage_panel


תגובות

  1. נעלמה ההודעה שכתבתי קודם.
    מודה לך שאת חברה טובה והעוגיות נפלאות
    נראות יוקרתיות ומשובחות.
    המון תודה שימרי על עצמך 💖 לילה טוב

    השבמחק
    תשובות
    1. באהבה רבה יקירתי שמחה שאת נהנת :)) נשיקות

      מחק
  2. תודה על השיתוף המלא את ממש מקסימה תמיד משתפת עם כולם והכל מאהבה .
    תמשיכי לתת ולשתף מכל הלב רחלי היקרה <3

    השבמחק
    תשובות
    1. באהבה גדולה שמחה שאת נהנת:)

      מחק

הוסף רשומת תגובה