פוקצ'ת בשר ים תיכונית נדירה ! -או בשמה המוכר -לחמעג'ון לא קלאסי .
מתנצלת על ההתפרצות חברים,
בום תמונה , בלי שלום בלי מה נשמע :))
אתם בטח מבינים אותי,
לפעמים, תמונה אחת -שווה אלף מילים :))
אבל בכל זאת,
אתם פה כדי לשמוע מילים.
אז כמה מילים על הדבר הנדיר שלפניכם..
ראשית אני רוצה לשתף אתכם שאני לא חובבת בשר גדולה,
מגיל קטן נמשכתי יותר למאכלי חלב .
אבל,( ויש אבל גדול:)
כשזה נוגע לבשר איכותי, (בעיקר טחון) שאני מכניסה בו כל טוב,
אין לי סיכוי לסרב.. אני הכי שם !
הבצק של הפוק'צה אוורירי בטרוף מבפנים וקריספי מבחוץ (כמו הבצק לפיצה המפורסמת שלי.רק פרווה )
גם פה, בזכות פעולת "טיגון" בתנור. הפעם, בעזרת שמן זית .
המלית עשירה בכל טוב!
מלבד בשר איכותי,יש ניחוחות ים תיכוניים ,שפע של כוסברה, גרגרי חומוס, צנוברים,בצל ,שום,צ'ילי ועוד..
נראה לי שהבנתם בשלב הזה שיש לכם עסק עם מתכון שאתם הולכים לאמץ:)
אז קדימה חברים בואו נתחיל.!
מצרכים:
מצרכים לבצק:
*מתאים ל כ-2 פוקצ'ות ענקיות משפחתיות .(או 3 בינוניות)
קילו קמח מנופה.
כף וחצי שמרים יבשים.
למהדרין -10 גרם גלוטן או לחלופין פשוט השתמשו בקמח לחם שהוא מועשר בגלוטן.(גלוטן=החלבון שבקמח)
1/3 כוס (מדידה) סוכר.
כף וחצי מלח.
כ-2 כוסות(מדידה)מים פושרים.
3/4 כוס שמן קנולה.
לטיגון הבצק: נבריש את התבניות בשמן זית איכותי.
מצרכים למלית:
600 גרם בשר טחון (עדיפות לבשר טרי, ועדיף לטחון בעצמכם נתח איכותי.
כשקונים בשר במצב טחון אין לדעת אילו חלקים טחנו לנו).
4 בצלים גדולים (קצוצים).
צרור גדול של כוסברה טרייה (קצוצה).
1 פלפל צ'ילי חריף (ניתן להוסיף/להפחית לפי טעם אישי.)
חצי ראש שום (כתוש).
חופן צנוברים קלויים.
כחצי שקית גרגרי חומוס קפוא (שהושרה לילה ומוכן לבישול קצר כדוגמת סנפרוסט-
נמכר בכל המרכולים . עדיף לא מקופסת שימורים )
2 כפות קארי צהוב.
2 כפות כמון.
כפית פלפל שחור .
2-3 כפות מלח.
3 כפות ראס אל -חנות.
כף סוכר לאיזון טעמים.
ההכנה:
נתחיל עם הבצק-
בקערת המיקסר מערבלים את היבשים ללא המלח, מוסיפים בהדרגה את המים.
לאחר היווצרות ראשונית של בצק נוסיף את המלח ורק אז בהדרגה תוך כדי לישה את השמן(כל דקה קצת)
נלוש את הבצק כ8 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד ורך.
נתפיח את הבצק התפחה ראשונה במקום חמים (או התפחה איטית למשך לילה במקרר)
נוודא שקערת הבצק מכוסה בניילון לבל יוצר קרום, אך חשוב מאוד לחורר את הניילון לכניסה ויציאה של חמצן
(בצק שמרים חייב אוויר אחרת יקבל ניחוח אלכוהולי חזק כתוצאה מחניקת השמרים )
לאחר הכפלת נפח ראשונה, נרדד בצק לעיגולים אחידים ככל שניתן.
נבריש את משטח האפייה בשמן זית איכותי.
כך בעצם 'נטגן' את הבצק בשמן זית במהלך האפייה ונקבל קרום פציח בתחתית הבצק ,ותוכן אוורירי ורך.
כשהפוקצ'ות שלנו מרודדות וממתינות בצד נחמם תנור לכ 160-180 מעלות (תלוי בתנור שלכם)
ונמתין עוד כ15-20 דקות טרם האפייה שהבצק יתפח מעט בשנית.
את הפוקצ'ה נאפה תחילה אפייה עיוורת-
בעצם נאפה את הבצק מספר דקות טרם הוספת המלית.
(ואני אסביר מדוע זה נחוץ, המלית במתכון זה היא מאוד עסיסית ועשירה,
היא גם בקלות יכולה להרטיב לנו את הבצק ולהרוס לנו את שילובי המרקמים בין הבצק היבש והרך לרוטב העסיסי.)
כשהבצק תפח מעט פעם שנייה וכבר נאפה מספר דקות בתנור, נפזר את המלית שלנו בנדיבות ,
שעכשיו נלמד איך להכינה.
הכנת המלית:
במחבת עם שמן זית נטגן עד הזהבה קלה- בצל, פלפל חריף,צנוברים ולאחר כ3 דקות נוסיף את השום.
נוסיף את גרגרי החומוס,ולבסוף נוסיף גם את הבשר לדקה של צריבה.
נוסיף את הכוסברה נתבל, נטעם ונתקן תיבול.
נניח מן המלית בנדיבות על הבצק שאפוי למחצה,
ונאפה עוד כ 15 דקות נוספות- עד הזהבה קלה.
תהנו חברים, ובתאבון :)
ואל תשכחו-לשתף אותי בתוצאות שלכם ,
כי זה נראה מדהים!
תגובות
הוסף רשומת תגובה