לזניית שחיתות לא קלאסית !
הפעם, אני מתחילה מתמונה!!
ולמה? ,
כדי שתראו בעצמכם כמה מושחתת ומטורפת הלזנייה הזאת!
עכשיו נגבו את הרוק ובאו נמשיך:)
אני באופן אישי מאוד אוהבת לעשות את בצק הפסטה שלי בבית , וכמובן שכבר פרטתי לכם
איך לעשות זאת בצורה הכי קלה ומהירה שיש !
מצרפת לכם שוב קישור רק לבצק פסטה ומשם נמשיך הלאה http://rachelivernir.blogspot.co.il/2014/12/blog-post_4.html?showComment=1420195735751
גם אם לא בא לכם להשקיע זה בסדר!
עלי לזנייה קנויים (נמכרים בכל המרכולים ) יעשו את העבודה יופי.
אני אספר לכם שהלזנייה שלי מורכבת מכמה שכבות של עונג אלוהי,
השכבה הראשונה מכילה שמנת עם פטריות והרבה בצל ורמיזה אסיאתית בניחוח סויה צ'ילי ועוד.
השכבה השנייה מרעננת יותר ופיקנטית מעט, מורכבת מעגבניות טריות,שום שמנת ועוד.
מעל כל האושר הזה נחה לה מוצרלה איכותית (בשפע יש לאמר) שמורגשת בכל ביס.
אין לכם מושג איך זה מסתדר בפה?
חכו שתטעמו!!
האורחים שלי כבר מאוהבים בה ומבקשים אותה כל פעם מחדש.
טוענים שכזה עוד לא טעמו בשום מקום:)
אז בואו נתחיל חברים!
המצרכים :
עלי לזנייה מרודדים -
(או פסטה טרייה ,ראו קישור http://rachelivernir.blogspot.co.il/2014/12/blog-post_4.html?showComment=1420195735751
או חבילת עלי לזנייה קנויים.
לשכבה הראשונה:
חבילת פטריות טריות- פרוטובלה או שמפניון .
2 בצלים גדולים- פרוסים דק .
1/2 כוס צ'ילי מתוק.
1/3 כוס סויה איכותית.
1/2 כוס חלב.
250 שמנת להקצפה (יש שמנת להקצפה שאינה מתוקה , 38 אחוז שומן ,
היא סמיכה מאוד ומומלץ מאוד להשתמש בה לרטבים וגברים מסוג זה)
מעט מלח-(הסויה מלוחה דיה).
חצי כפית כמון (כן, כמון! לא התבלבלתי זה מוסיף המון! אל תוותרו)
רבע כפית פלפל שחור גרוס.
קורט סוכר.
לשכבה השנייה:
5 עגבניות בשלות.
רבע פלפל חריף.(יש כבר מעט חריפות בשכבה הקודמת,ועדיין ניתן לשנות לפי טעמכם האישי)
חצי ראש שום-כתוש.
250 מל שמנת להקצפה .
כף-כף וחצי סוכר.
מעט מלח.
250 גרם גבינת מוצרלה איכותית מגורדת, ( אפשרי גם גבינה צהובה למי שאין מוצרלה)
ההכנה:
בתבנית חסינת חום נסדר תחילה את עליי הלזנייה צמודים אחד לשני.
נכין את השכבה הראשונה:
נסדר את הבצלים והפטריות החתוכות על שכבת עלי הלזנייה,
בקערה נפרדת נכין את הרוטב לשכבה הראשונה מכל מרכיבי הרוטב יחד.נתבל,נטעם ונתקן טעמים.
ניצוק על הפטריות, הבצל והעלים עד שמכסה הכל.
נכין את השכבה השנייה:
במעבד מזון/בלנדר מוט נטחן את העגבניות,השום והפלפל חריף יחד עם השמנת,
נתבל, נטעם ונתקן טעמים.(למשקיעים,אפשר לסנן טרם השימוש)
נסדר שכבת עליי לזנייה נוספים,ועליהם ניצוק את שכבת הרוטב השנייה שהכנו.
נפזר מעל גבינת מוצרלה בנדיבות ונאפה ב220 מעלות עד צמצום נוזלים (כ 20-30 דקות).
תהנו חברים שלי,
ותתכוננו להתעלף:)
אל תשכחו לשתף אותי בתוצאות שלכם!
וכמובן, אני תמיד זמינה לשאלות-
תגובות
הוסף רשומת תגובה