פיצה ביתית מרסקת!
(שבגללה לא תקנו יותר פיצות בחוץ :)
אתם בטח מוצאים עצמכם לפחות פעם בשבוע קופצים לפיצרייה השכונתית
בכדי לסגור את סיפור ארוחת הערב המשפחתית..
ובכן, יש לי הרגשה-שבפעם הבאה פשוט תעשו כזאת בבית!
ולא, לא אומרת שלא יבוא לכם כשתתעצלו,
אבל לא בטוח שתיהיה לכם ברירה-המשפחה לא תוותר לכם (מניסיון חח)
מה שכן אני בטוחה, אתם הולכים להתמכר!
הבצק של הפיצה אוורירי ורך מבפנים ופציח מבחוץ בזכות פעולת ה'טיגון' בחמאה שיעבור..
הרוטב של הפיצה (שילוב של סלסלת עגבניות פיקנטית מצומצמת ,שמנת להקרמה ולבישול ועוד ..)
עסיסי בטרוף, מעט פיקנטי ועשוי על טהרת העגבניות בדיוק כמו שצריך(ובעייני הטעים ביותר!)
הגבינה צרובה וגמישה בכל ביס ואתם, בגן עדן!
**(המתכון שופצר לנוחיותכם )**
**(המתכון שופצר לנוחיותכם )**
סלסלת העגבניות במקרה שלנו היא בעצם המטבוחה המפורסמת שלי, מצרפת כאן קישור שלה
http://rachelivernir.blogspot.co.il/2014/12/blog-post_15.html ובהמשך אצרף קישור נוסף,
בסך הכל המתכון באמת לא מורכב מידי, ושווה כל רגע של עבודה!
נתחיל מהבצק ונניח אותו להתפחה,ואז נעבור לרוטב המטבוחה שלנו ..
מצרכים לבצק:
*מתאים ל כ3-2 פיצות ענקיות משפחתיות .
קילו קמח מנופה.
כף וחצי שמרים יבשים.
למשקיעים -לא חובה, אך מומלץ! -10 גרם גלוטן או לחלופין פשוט השתמשו בקמח לחם שהוא מועשר בגלוטן.(גלוטן=החלבון שבקמח.אבקת הגלוטן נמכרת בחנויות מתמחות לאפייה)
1/3 כוס (מדידה) סוכר.
כף וחצי מלח.
כ-2 ורבע עד וחצי כוסות(מדידה)נוזל- חלב פושר או מים .
3/4 כוס שמן קנולה.
*(למי שאין כוס מדידה ניתן להעזר בכוס שתייה חמה חד פעמית שהיא שוות ערך לכוס מדידה- כ220-240 מל)
*(למי שאין כוס מדידה ניתן להעזר בכוס שתייה חמה חד פעמית שהיא שוות ערך לכוס מדידה- כ220-240 מל)
לטיגון הבצק: 50 גרם חמאה.
מצרכים נוספים:
תחילה נכין את סלסלת העגבניות המצומצמת שלנו כפי שמפורט כאן http://rachelivernir.blogspot.co.il/2014/12/blog-post_15.html
נערבב את המטבוחה/ סלסת העגבניות המוכנה עם :
מיכל (250 מ'ל)שמנת לבישול (עדיף 38 אחוזי שומן)
2 שיני שום כתוש טרי (בנוסף על השום שנוכח במטבוחה שלנו)
נוסיף פנימה כ2 כפות קטשופ ביתי.
מומלץ להוסיף פנימה צרור עלים של בזיליקום טרי
נטחן הכל ביחד לרוטב אחיד.
מיכל (250 מ'ל)שמנת לבישול (עדיף 38 אחוזי שומן)
2 שיני שום כתוש טרי (בנוסף על השום שנוכח במטבוחה שלנו)
נוסיף פנימה כ2 כפות קטשופ ביתי.
מומלץ להוסיף פנימה צרור עלים של בזיליקום טרי
נטחן הכל ביחד לרוטב אחיד.
נכין לנו תוספות לפי הטעם(פטריות,פלפל מתוק,פלפל חריף,בצל,זיתים,תירס ועוד)
נכין גבינה ( צהובה/מוצרלה וכו ..
לפי טעמכם האישי)
ההכנה:
נתחיל עם הבצק-
בקערת המיקסר מערבלים את היבשים ללא המלח, מוסיפים בהדרגה את הנוזל.
(חלב או מים-ממליצה חלב לבצק עשיר יותר).
לאחר היווצרות ראשונית של בצק נוסיף את המלח ורק אז בהדרגה תוך כדי לישה את השמן(כל דקה קצת)
נלוש את הבצק כ8 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד ורך.
נתפיח את הבצק התפחה ראשונה במקום חמים (או התפחה איטית למשך לילה במקרר)
נוודא שקערת הבצק מכוסה בניילון לבל יוצר קרום, אך חשוב מאוד לחורר
את הניילון בצדדים, לכניסה ויציאה של חמצן
את הניילון בצדדים, לכניסה ויציאה של חמצן
(בצק שמרים חייב אוויר אחרת יקבל ניחוח אלכוהולי חזק כתוצאה מחניקת השמרים )
לאחר הכפלת נפח ראשונה, נרדד בצק לעיגולים אחידים ככל שניתן.
נמיס את החמאה ונבריש את תבניות הפיצה (או את נייר האפייה) בחמאה המומסת.
כך בעצם 'נטגן' את הבצק בחמאה במהלך האפייה ונקבל קרום פציח בתחתית הבצק,ותוכן אוורירי ורך.
כשהפיצות שלנו מרודדות וממתינות בצד נחמם תנור לכ 160-180 מעלות (תלוי בתנור שלכם)
את הפיצה נאפה תחילה אפייה עיוורת-
שזה בעצם אומר שנאפה את הבצק מספר דקות טרם הוספת הרוטב והתוספות.
(ואני אסביר מדוע זה נחוץ, הרוטב במתכון זה הוא מאוד עסיסי ועשיר,
הוא גם יכול בקלות להרטיב לנו את הבצק ולהרוס לנו את שילובי המרקמים בין הבצק היבש והרך לרוטב העסיסי.)
כשהבצק תפח מעט פעם שנייה וכבר נאפה מספר דקות בתנור, נפזר מהרוטב שלנו בנדיבות ,
ונוסיף כל תוספת שאנחנו חפצים בעצם! (פטריות,פלפל מתוק,פלפל חריף,בצל,זיתים,תירס ועוד)
ועל כל האושר הזה נוסיף ים של גבינה( צהובה/מוצרלה/אמנטל/פרמזן/ וכו ..לפי טעמכם האישי)
נחזיר את הפיצות לתנור והפעם עד הזהבה יפה של הבצק וצריבת הגבינה ב220 מעלות.
(ממליצה את החלק השני של האפייה לעשות בתחתית התנור וכך בעצם לדמות טאבון לוהט)
(ממליצה את החלק השני של האפייה לעשות בתחתית התנור וכך בעצם לדמות טאבון לוהט)
זהו, מעכשיו אני בטוחה שתוותרו על הפיצה השכונתית..
ותתחילו להשוויץ בשלכם,כי היא הכי טעימה שיש!
ואני רוצה לראות תוצאות !
לבריאות:))
בא לי
השבמחקהיי אנחנו עושות שיחות וידאו חמות ומצלמות אירוטיות ומוכרות סרטונים פרטיים שלנו בוואצפ:
מרינה 050-3484450
דורין 055-9176619
נטלי 052-3286919
מאיה 050-7291168
ליטל 055-3386259
דנה 055-3386275