עוף צלוי- במרינדת עשבי תיבול בצל,שום,צ'ילי,חרדל דבש ועוד:)

עוף צלוי- במרינדת עשבי תיבול בצל,שום,צ'ילי,חרדל דבש ועוד:)

בטוחה שכבר בתיאור הראשוני שלי, עשיתי לכם חשק.. אז בצדק! 
אם כבר עוף צלוי בתנור, אז כזה!! 
העוף עסיסי מבפנים,צלוי יפה מבחוץ,קריספי מעט. 
ובעיקר,מתפצפץ בפה ועשיר בכמה טעמים שונים.. מלוח,חמוץ,מתוק,פיקנטי.. ממש חגיגה בפה:)



מצרכים:

10 כרעי עוף מפורקות ( 20 יחידות).
4 בצלים גדולים מאוד .

למרינדה:
1 פלפל צ'ילי חריף (לפי הטעם).
חצי כוס שמן קנולה.
ראש שום כתוש.
4 כפות חרדל.
4 כפות דבש.
2 כפות רוטב סויה איכותי.
צרור שמיר קצוץ.
צרור כוסברה קצוצה.
גבעול תימין.
מלח(ממש מעט , הסויה מלוחה דיה)
פלפל
כמון
כארי צהוב

ההכנה:

תחילה נכין את כרעי העוף,נסיר את העור(על מנת שטעמי המרינדה ייכנסו פנימה,
אפשרי גם להשאיר את העור למי שאוהב) ונפרק לשניים.
נחרוץ חריצים לארוך העוף בכדי לאפשר לנוזלים להיכנס פנימה לעוף ,להגברת טעמים.

נכין את המרינדה:
נערבב בקערה את כל מרכיבי המרינדה היטב עד לאיחוד.
(למהדרין,מומלץ להשרות את העוף במרינדה לילה קודם האפייה)
נשמן תבנית,נניח את העופות לאחר טבילה /השרייה במרינדה, נפזר בנדיבות את הבצלים מעל העופות 
(הבצל 'יתקרמל' בתנור ויעטוף את העוף )
וניצוק מעל העופות את יתרת המרינדה כולל עשבי התיבול .

אפייה- תחילה נאפה את העופות בחום נמוך כשעה/עד ריכוך.
ולבסוף נגביר את חום התנור למקסימום במצב גריל לצלייה משולמת של העופות.

זהו חברים שלי, שיהיה בתאבון 

הישארו מעודכנים -

חפשו אותי בפייסבוק:(אם מופיעה לכם הערה שעברתי את מכסת החברים המותרת,תוכלו לעשות לי עוקב בפייסבוק על מנת לקבל עדכונים שוטפים ) https://www.facebook.com/rachely051


ובאינסטגרם:https://www.instagram.com/rachelivernir//


ובדף הפייסבוק שלי : :https://www.facebook.com/pages/%D7%A1%D7%93%D7%A0%D7%90%D7%95%D7%AA-%D7%A4%D7%98%D7%99%D7%A1%D7%A8%D7%99-%D7%91%D7%95%D7%98%D7%99%D7%A7-%D7%A4%D7%98%D7%99%D7%A1%D7%A8%D7%99%D7%A8%D7%97%D7%9C%D7%99-%D7%95%D7%A8-%D7%A0%D7%99%D7%A8/786032961460104?ref=aymt_homepage_panel











תגובות